Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας βραβεύτηκαν σε πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό!

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας βραβεύτηκαν σε πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μια σημαντική διάκριση έρχεται για το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ», αφού δύο μαθητές του διακρίθηκαν  στο 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» το οποίο  υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια της Γ΄  τάξης  Ελένη Παπαστεργίου  απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του Διηγήματος με το διήγημά της » Μια νύχτα που άλλαξε το σήμερα» και ο μαθητής της Α΄Λυκείου πλέον Αχιλλέα Γρηγοριάδη για  το 5ο βραβείο που κατέκτησε στην κατηγορία των Εικαστικών  με  την πυρογραφία που δημιούργησε. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 το πρωί στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο διευθυντής κ. Αλεξιάδης Σπ. και ο Σύλλογος Διδασκόντων  με μήνυμά τους εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στους μαθητές για τη διάκριση!

 

Απόσπασμα από το βραβευμένο διήγημα της Ελένης Παπαστεργίου

» Μια νύχτα που άλλαξε το σήμερα»
…Μέρες μετά, κοιτώ την μάνα μου, από ΄δω ψηλά. Την βλέπω και στεναχωριέμαι. Αίμα στάζει η ψυχή μου όταν δεν είναι καλά.
Αχ μανούλα, να ΄ξερες πόσο μου λείπεις. Πριν λίγες μέρες, το χέρι ενός βίαιου στρατιώτη χάραξε το κορμί μου. Πριν λίγες μέρες ένιωσα φλόγες να κυλούν πάνω στο σώμα μου. Πριν λίγες μέρες, είδα τον κόσμο μου να χάνετε. Κείνο το βράδυ πόνεσα όσο ποτέ. Κείνο το βράδυ ένιωσα την ψυχή μου ν΄ ανεβαίνει κει ψηλά. Δεν θέλω να κλαις μανούλα. Δεν θέλω δάκρυα να πέφτουν απ’ τα ματάκια σου και να κυλούν απαλά στο μάγουλό σου. Δεν θέλω να βλέπω το πρόσωπό σου να σβήνει, να γίνετε κατάλευκο, δίχως να κοκκινίζεις όταν ντρέπεσαι. Δίχως να γελάς όταν χαίρεσαι. Θέλω να σκέφτεσαι πως είμαι ένα υπέρλαμπρο αστέρι κει ψηλά και σε προσέχει. Θέλω κάθε βράδυ που θα στέκομαι στον ουρανό να σε κοιτάζω καθώς διαβάζεις παραμύθια στα παιδιά, και ΄γω από δω πάνω, θα σ’ ακούω και θα με παίρνει γλυκά ο ύπνος. Θέλω τα όνειρά σου να ΄ναι χαρούμενα. Να σκέφτεσαι εμένα να παίζω στην αλάνα με τα παιδιά και να χαμογελάς. Γιατί όταν χαμογελάς μανούλα, εγώ θα λάμπω, κι όταν λάμπω, εσύ από ΄κει κάτω θα με κοιτάς και θα με καμαρώνεις».

Η  βραβευμένη πυρογραφία του Αχιλλέα Γρηγοριάδη:

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team