Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Μανώλης Κεφαλογιάννης: «1,7 δις ευρώ για την Ελλάδα από το Ταμείο Δίκαιης μετάβασης»

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «1,7 δις ευρώ για την Ελλάδα από το Ταμείο Δίκαιης μετάβασης»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
  • «Γενναία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

«Η Ελλάδα θα εισπράξει 1,7 δις ευρώ από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης αντί 294 εκ ευρώ που προέβλεπε η αρχική πρόταση.

Οι πόροι του ΤΔΜ αυξάνονται από 7,5 σε 44 δις ευρώ.

Στόχος, η αποφασιστική στήριξη των περιοχών και των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο, όπως η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης γενικός εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης με αφορμή την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δις ευρώ ενισχύει σημαντικά τους πόρους του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Με την πρόταση της Κομισιόν, οι πόροι για το Ταμείο που αποτελεί το βασικό εργαλείο προς μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050, αυξάνονται από 7,5 δις ευρώ σε 44 δις ευρώ. Κάτι που αυξάνει αντίστοιχα τους πόρους για τη χώρα μας από 294 εκ ευρώ σε 1,7 δις ευρώ.

Η γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΤΔΜ αποτελούσε πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτελούσε, επίσης, τη βάση της πρότασης της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που είχα την τιμή να παρουσιάσω πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως γενικός εισηγητής.

Στόχος μας, αυτή η καινοτόμα ευρωπαϊκή πολιτική να συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη των περιοχών και των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση, όπως η περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Ώστε η μετάβαση της χώρας μας προς μία Πράσινη Εποχή, μία Πράσινη Οικονομία να πραγματοποιηθεί με δίκαιο τρόπο χωρίς κανείς να μείνει στο περιθώριο, απροστάτευτος. Δίνοντας ευκαιρίες σε όλους.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δις ευρώ είναι μία εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρώπης.

Ένα πρόγραμμα φιλόδοξο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό που θα βοηθήσει και θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Ένας μηχανισμός απολύτως ευθυγραμμισμένος με το μέγεθος των δυσκολιών με χαρακτηριστικά που από την πρώτη ώρα διεκδικούσε η ελληνική κυβέρνηση.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη