Αρχική > Uncategorized > ΜΑΝΑ μου ΕΛΛΑΣ τι σε περιμένει!!!! Του Κώστα Πουτακίδη

ΜΑΝΑ μου ΕΛΛΑΣ τι σε περιμένει!!!! Του Κώστα Πουτακίδη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κάνοντας μια ανασκόπηση των γεγονότων που μεσολάβησαν από τις 25ης Ιανουαρίου που εκλέχτηκε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έως και την μεγάλη βραδιά της 12ης Ιουλίου όπου ο πρωθυπουργός παραδίδεται στις επιταγές του Βερολίνου θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε όλες τις πτυχές των γεγονότων και του παρασκηνίου που μας οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο..

Αν θα θέλαμε να δούμε τις προθέσεις των διαπραγματευτών αυτές είχαν διαφανεί με το καλημέρα … στο πρώτο γιουρογκρουπ και κατά την έλευση του κ Νταισεμπλουν στην Αθήνα..

Αυτό που καταλάβαμε ήταν η πλήρη άρνηση των διαπραγματευτών να συζητήσουν έστω και κατά το ελάχιστο την τροποποίηση του υφιστάμενου προγράμματος που έληγε τον Ιούνιο του 2014 και ήταν σε εκκρεμότητα η 5η αξιολόγηση με επιπλέον δυσβάστακτα μέτρα που η κυβέρνηση του κ Σαμαρά Βενιζέλου δεν μπορούσε να πάρει..

Καθ΄ όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης… με βάση αυτά που λέει ο πρώην υπουργός οικονομικών κ Βαρουφάκης οι διαπραγματευτές ποτέ δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με τις προτάσεις της κυβέρνησης… αντίθετα τα απέρριπταν ως ελλιπή και προχωρούσαν στο επόμενο θέμα και πάλι το ίδιο..

Αυτές ήταν οι δυσκολίες με τους διαπραγματευτές και όχι μόνον αφού στο εσωτερικό της χώρας τα κόμματα «υπέρ του ευρώ» λες και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά…επιδίδονται σε μια απίστευτη ανθελληνική στάση που στην νεότερη ιστορία της χώρας δεν έχει ξανά γίνει..και αντί να συνταυτιστούν σε ένα εθνικό μέτωπο  πίεζαν την κυβέρνηση να υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών!!!

Αυτό είναι το περίγραμμα της πεντάμηνης πορείας της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές..

Τέλος η απάντηση της κυβέρνησης ήταν…Δεν περιμέναμε τόση αντίδραση από τους δανειστές… Αυτή η απάντηση δίνει και την σοβαρότητα μιας αριστεράς που αιθεροβατούσε στο δικό της όνειρο αγνοώντας την ιστορία και το πολιτικό διακύβευμα της γερμανικής πολιτικής και τον γεοτρατηγικό της προσανατολισμό..

ΑΠΟΨΗ

Αυτό που εκ των υστέρων αποδεικνύετε είναι ότι η κυβέρνηση πριν και μετά την εκλογή της δεν είχε επεξεργαστεί ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προέκυπταν με τους δανειστές που θα προέβλεπε όλες τις παραμέτρους… όπως αυτά που ζήσαμε αλλά και ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ που θα έπρεπε να παρουσιαστεί στον ελληνικό λαό με την μορφή ενός δημοψηφίσματος…

Αυτή η χρονική στιγμή δεν θα έπρεπε να ξεπερνά την 24η Φεβρουαρίου όπου και τελείωνε η δεύτερη παράταση του προγράμματος… Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν η ταφόπλακα των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της χώρας αφού εκτός των άλλων πλήρωνε τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές από τα χρήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την επάρκεια συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας για την έξοδο της από το ευρώ..

Στην ουσία μετά την συμφωνία του Φεβρουαρίου υλοποιούσαμε το σχέδιο του Σόιμπλε που δεν είχε κανένα πρόβλημα να περιμένει έως ότου φτάσουμε στην οικονομική κατάρρευση …

Η όλη στρατηγική των μνημονίων ήταν καταστροφική για την χώρα.. στην ουσία παραδώσαμε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές… καταργήσαμε την δημοκρατία.. την βουλή που νομοθετεί κατά παραγγελία των δανειστών και σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα από το σύνταγμα.. ψηφίζουμε χωρίς κανένα νόημα αφού οι κυβερνήσεις της χώρας έγιναν υπάλληλοι που υλοποιούν της εντολές των δανειστών!!!

Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ολοκληρώνετε το έργο … το σχέδιο των δανειστών όπου όλες οι υποδομές όπως οδικά δίκτυα… υποδομές.. νερό.. ορυκτός πλούτος… φυσικό αέριο πετρέλαια..ενέργεια… δίκτυα μεταφοράς ενέργειας..κλπ υποθηκεύονται στο ταμείο του ΤΑΥΠΕΔ.. δηλαδή στο ταμείο των δανειστών..

Το επόμενο βήμα είναι η αναγκαστική έξοδος από το ευρώ, με την χώρα να αντιμετωπίζει τεράστια επιπλέον προβλήματα.. και το χειρότερο χωρίς κανένα εργαλείο στα χέρια της.. δηλαδή όλα τα παραπάνω ασημικά της χώρας που θα την αναγκάσουν στην εσαεί υποδούλωση στις κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης ως ένα κράτος παρίας πλήρως υποδουλωμένο που θα περιμένει την ανθρωπιστική βοήθεια του Σόιμπλε.

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό… Το πρόβλημα της χώρας όπως και ο κεντρικός προσανατολισμός της γέρμανοκρατούμενης Ευρώπης είναι πολιτικό… που στο επίκεντρο της έχει τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου και με εργαλείο την οικονομική κρίση που το ίδιο αναπαράγει υποθηκεύει όλες τις υποδομές και των ορυκτό πλούτο των ευρωπαϊκών χωρών.. και όχι μόνο.. αφού στον πυρήνα της πολιτικής υπάρχει ο ανταγωνισμός… δηλαδή η κινεζοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας..Αυτό λέγετε οικονομικός φιλελευθερισμός..

ΜΑΝΑ μου ΕΛΛΑΣ τι σε περιμένει!!!!

Κώστας Πουτακίδης

Εκδότης της εφημερίδας «Ελλήσποντος»

Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ελλησπόντου

Απελθών πρόεδρος του συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι έδειξαν οι χθεσινοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ: Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ σε 2 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στην χώρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων ...