Αρχική > Slider > Μακρύς ο δρόμος για τα Κοιμητήρια του Νέου Κλείτου – Εγκρίθηκε η αναγνωριστική μελέτη

Μακρύς ο δρόμος για τα Κοιμητήρια του Νέου Κλείτου – Εγκρίθηκε η αναγνωριστική μελέτη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα μικρό βήμα για την κατασκευή των κοιμητηρίων του Νέου Κλείτου σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης της Δευτέρας, το οποίο ενέκρινε την παραλαβή της αναγνωριστικής γεωλογικής – υδρολιθολογικής και τεχνικογεωλογικής μελέτης, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς και παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο επείγει να γίνει το συντομότερο.

Την μελέτη εκπόνησε το ΙΓΜΕ υπό τον υδρογεωλόγο Αλκιβιάδη Στάμο, ο οποίος την παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο και απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων. Διευκρίνισε ότι «πρόκειται για αναγνωριστική μελέτη η οποία μας δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της τελικής μελέτης». Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης, δήλωσε πως «έπονται νέες μελέτες και εφόσον προκύψει έστω και η παραμικρή υπόνοια που θα εγείρει ζητήματα ενδεχόμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα θα επανεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία». Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον Κ. Δεσποτίδη θα είναι το τοπικό ρυμοτομικό, ενώ όπως είπε θα χρειαστούν εγκρίσεις από διάφορες υπηρεσίες και κυρίως από το δασαρχείο, αφού ο προτεινόμενος χώρος του κοιμητηρίου του Νέου Κλείτου βρίσκεται σε δασική έκταση.

«Επείγουσα ανάγκη» χαρακτήρισε την κατασκευή του κοιμητηρίου ο πρόεδρος του Νέου Κλείτου, Κώστας Κορκοτίδης, αφού, όπως είπε «προς το παρόν χρησιμοποιούμε τα κοιμητήρια του Αργίλου, αλλά κι’ αυτά έχουν γεμίσει», ενώ πρόσθεσε ότι «στα νέα κοιμητήρια θα εξυπηρετηθούν ο Άργιλος και η ΖΕΠ». Τόνισε πάντως ότι «πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα με βάση τη μελέτη του ΙΓΜΕ και του κ. Στάμου, που είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας». Αντιθέτως, επιφυλάξεις για τυχόν μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα εξέφρασε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πρωτοχωρίου Νίκος Καμπουρίδης, επικαλούμενος και σχετικό έγγραφο της ΔΕΥΑΚ, το οποίο εκφράζει προβληματισμούς και επιφυλάξεις.

Να σημειωθεί τέλος ότι την αναγνωριστική μελέτη παρέλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του δήμου Κοζάνης. Η παραλαβή της αναγνωριστικής μελέτης εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, με μοναδικό σύμβουλο τον Κώστα Κυριακίδη που ψήφισε «παρών».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας