Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινή τηγανιά αλα κρεμ

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινή τηγανιά αλα κρεμ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






 

 

Εξαιρετικά γρήγορη, νόστιμη…. η τηγανιά αυτή θα σε ανταμείψει με την πλούσια σάλτσα της!

 

Για τους λάτρεις της τηγανιάς, λαχταριστές και απολαυστικές χοιρινές μπουκίτσες με σάλτσα μανιταριών, μουστάρδας και κρέμα γάλακτος. Ότι πρέπει για το αυριανό μας τραπέζι!

mageireyontas-me-tin-areti

Υλικά:

  • 1 κιλό τηγανιά χοιρινή
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4-5 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή όποιο τυρί προτιμάτε

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε την τηγανιά μας στο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό (μισό ποτήρι) και την αφήνουμε να μισοβράσει για 20-25 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια μας και σβήνουμε με το κρασί.

2

Προσθέτουμε την μουστάρδα (ανάλογα με το πόσο μας αρέσει αυξομειώνουμε την ποσότητα της μουστάρδας), το σκόρδο τεμαχισμένο και σκεπάζουμε το τηγάνι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ελέγχουμε να βράσει η τηγανιά μας. Μόλις δέσει η σάλτσα, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της.

3

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε το φαγητό μας. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Συνοδεύσαμε την τηγανιά με σπυρωτό ρύζι, γιαούρτι και σαλάτα ρεβιθιού με ταχίνι, μία διαφορετική σαλάτα που πηγαίνει απίστευτα με κρέας! 

4

Καλή μας όρεξη !!

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team