Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή – Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Μαγειρεύοντας με την Αρετή – Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Από την περιγραφή και μόνο καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μία εύκολη συνταγή! Πεντανόστιμα, μοσχομυριστά, ότι πρέπει για κολατσιό των παιδιών, για πρωινό ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας όλες τις ώρες! Δοκιμάστε τα και θα τα φτιάχνετε συνέχεια, μια και είναι αγαπημένα μικρών και μεγάλων!

Όλα τα υλικά για τα τυροπιτάκια είναι μία προσφορά του γαλακτοπωλείου Φυσικό Τελεία + Γάλα! 

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 250 γρ. κασέρια διάφορα τριμμένα
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό και λίγο γάλα
  • Σουσάμι και μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το βάζουμε στην άκρη.  Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα τρία (3) αυγά πολύ καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το πιπέρι και το ανακατεύουμε εξίσου καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κασέρια,

την φέτα την οποία την θρυμματίσαμε με τα χέρια μας,

την ρίγανη. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι

και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με το καπάκι του μπολ ή με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου και αρχίζουμε να πλάθουμε τα τυροπιτάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.

Πλάθουμε τα τυροπιτάκια με τα χέρια μας,

κάθε τυροπιτακι περίπου 30 γρ. Προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε όσο γίνεται ομοιόμορφα και τα βάζουμε με μία μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα

και αλείφουμε με πινέλο.

Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια (όχι πάρα πολύ)

και τα ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (τα ελέγχουμε και από κάτω αν ψήθηκαν)

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή επιτυχία !

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team