Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με κρούστα στο φούρνο με πατάτες

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με κρούστα στο φούρνο με πατάτες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μία πολύ νόστιμη συνταγή, ιδανική για μπουφέ, για ψαρονέφρι με κρούστα από φρέσκα κρεμμυδάκια, μαγειρεμένο στο φούρνο, με απλά υλικά που δένουν μεταξύ τους απόλυτα, δίνοντας ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα! Βάζοντας και πατατούλες το μετατρέπουμε σε Κυριακάτικο γεύμα!

Το ψαρονέφρι είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

 

Υλικά :

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγη φυτίνη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4-5 μεγάλες πατάτες

Εκτέλεση :

Πλένουμε το ψαρονέφρι, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου.

Κάνουμε μικρές οπές με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία του κρέατος. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα.

 

Βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Το μούλτι δεν το πλένουμε το αφήνουμε στην άκρη με τα υπολείμματα από το μείγμα. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ. Στις οπές που δημιουργήσαμε, βάζουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα, το αλείφουμε όλο με λίγη φυτίνη, απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα επάνω του και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα το ταψάκι γύρω από το ψαρονέφρι. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό μέσα στο μούλτι, το κουνάμε λίγο να «ξεκολλήσει» από τα τοιχώματά του το μείγμα που έμεινε και το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 40-50 ώρα. Το ψαρονέφρι δεν ψήνεται υπερβολικά γιατί θα σκληρύνει και θα είναι άνοστο! Αν οι πατάτες θέλουν παραπάνω ώρα, βγάζουμε προσεχτικά το ψαρονέφρι και τις αφήνουμε να ψηθούν.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το ψαρονέφρι για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε φέτες χωρίς να το διαλύσουμε. Το σερβίρουμε με το ζουμί από το πυρέξ και με σάλτσα μουστάρδας!

Καλή επιτυχία!

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team