Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή- Κέικ αλμυρό   

Μαγειρεύοντας με την Αρετή- Κέικ αλμυρό   

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Αγαπημένο, μαμαδίστικο κέικ , ιδανικό για μπουφέ ή για το κολατσιό των παιδιών μας στο σχολείο!

Ένα πολύ εύκολο αλμυρό κέικ, μια και φτιάχνεται με ότι έχουμε στο ψυγείο μας, μετά από αρκετούς συνδυασμούς κατέληξα στον ωραιότερο !

Υλικά :

  • 250 ml σπορέλαιο (1 ποτήρι)
  • 4 αυγά
  • 390 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 baking power
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 ml
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 1 zwan κονσέρβα 340 γρ.
  • 2-3 λουκάνικα Τύπου Φρανκφούρτης
  • 5-6 φέτες μπέικον
  • 300 γρ. τυριά τριμμένα (γκούντα, παρμεζάνα)
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • Λίγη Ρίγανη

 

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι,  για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το swan  ψιλοκομμένο,

την πιπεριά και το μπέικον και τα λουκάνικα ψιλοκομμένα, τα τυριά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

 Από τα τριμμένα τυριά,

κρατάμε μία χούφτα για το τέλος.

Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε στο μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του κάδου το μείγμα. Προσθέτουμε την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking

και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν σφίξει πολύ το μείγμα προσθέτουμε ελάχιστο γάλα και ανακατεύουμε. 

Όλη η παραπάνω διαδικασία μπορεί άνετα να γίνει σε ένα μεγάλο μπολ κουζίνας και το ανακάτεμα των υλικών με αναδευτήρα κουζίνας.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ. και την βάζουμε στον καταψύκτη για 5 λεπτά. Έπειτα την βγάζουμε από τον καταψύκτη και την αλευρώνουμε, τινάζοντας το παραπανίσιο αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα προσεχτικά μέσα στην φόρμα, χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο της κουζίνας και το ευθυγραμμίζουμε με την μαρίζ.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα τυριά που κρατήσαμε.

Ψήνουμε στο φούρνο για 55-60 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε με τον ίδιο τρόπο που ξεφορμάρουμε όλα τα κέικ.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          email:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σταχυολογώντας σημεία από τους πέντε πρώτους Οίκους του Ακαθίστου Ύμνου – Γράφει ο Κόττης Κωνσταντίνος

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail konstantinosoa@yahoo.gr Ο Ακάθιστος Ύμνος, αποτελεί το πλέον διάσημο βυζαντινό Κοντάκιο (ποιητικό-υμνολογικό είδος). Συνετέθη πιθανότατα κατά τον 6ο αιώνα, ενώ ...