Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κανελόνια με κιμά

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κανελόνια με κιμά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Χορταστικά, νόστιμα κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας! Μία νόστιμη, εύκολη και αγαπημένη μου πολύ συνταγή στο φούρνο για κανελόνια γεμιστά με ζουμερό κιμά! Δεν είναι τόσο δύσκολη όπως ίσως νομίζετε!  Δοκιμάστε τα!

Ο κιμάς είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ», Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

 

Υλικά :

  • 2 κουτιά κανελόνια (αυτά που δε χρειάζονται βράσιμο)
  • 800 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 300-400 γρ. τυρί φέτα
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Σάλτσα :
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι τριμμένο γκούντα η άλλο τυρί
  • Αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση :

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μαζί με τον κιμά σε ένα βαθύ τηγάνι. Σβήνουμε με το κρασί μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι την κανέλα, την ντομάτα κ αφήνουμε να βράσει ο κιμάς με σκεπασμένο το σκεύος σε χαμηλή ένταση για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται. Όταν απορροφήσουν τα υγρά του κιμά σβήνουμε το μάτι κ περιμένουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ο κιμάς θρυμματίζουμε την φέτα κ την ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι κ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να πάει παντού το τυρί μας.Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα κανελόνια κ τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού από το κιμά με το τυρί. Τα τοποθετούμε στο ταψί μας σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά μεταξύ τους.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 αερόθερμο κ ξεκινάμε να ετοιμάσουμε την σάλτσα μας.

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο κ ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Το ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο κ το σοτάρουμε κ μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο προσθέτουμε την ντομάτα το αλάτι και πιπέρι την ζάχαρη κ 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε την ένταση κ βράζουμε την σάλτσα 10 λεπτά. Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στα κανελόνια μας.

Στην περίπτωση που δε φτάσει να καλύψει όλα τα κανελόνια προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω και πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα όλο τα ταψί.

Με αλουμινόχαρτο σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί ώστε να μην περνάει αέρας κ ψήνουμε τα κανελόνια μας για περίπου 30 λεπτά.

Τέλος, σβήνουμε τον φούρνο, έχουμε αφαιρέσει το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε πάλι με λίγο γκούντα και αφήνουμε το ταψί για άλλα 10 με 13 λεπτά μέσα στον φούρνο.

Καλή επιτυχία!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο  e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ… 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team