Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γλυκό με μελομακάρονα!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γλυκό με μελομακάρονα!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Συνταγή για ένα ελαφρύ, εντυπωσιακό και πεντανόστιμο γλυκό, με τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν!

 Ο συνδυασμός της βάσης μελομακάρονου με την πλούσια κρέμα προσφέρει την απόλυτη ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας!

 

Υλικά :

  • 400 γρ. μελομακάρονα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 600 γρ. γάλα
  • 1 φάκελο σαντιγί ζαχαροπλαστικής garni
  • 200 γρ. γάλα
  • 50 γρ. καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση :

Σπάμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα

και θρυμματίζουμε στο μούλτι.

Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την 1 κουτ. σούπας κανέλα και ανακατεύουμε. Από τα τριμμένα μελομακάρονα κρατάμε ελάχιστη ποσότητα για να διακοσμήσουμε το γλυκό.

Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε μέσα στα μελομακάρονα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ.

Πιέζουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού να ισιώσει η επιφάνεια

και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και κάνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε από το γάλα 1/2 ποτήρι, το άνθος αραβοσίτου κ την ζάχαρη,

τα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το άνθος και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει.

Μόλις βράσει το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο από το μπολ (άνθος, γάλα, ζάχαρη) και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, την οποία την έχουμε χαμηλώσει αρκετά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσοχή να μη μας κολλήσει! Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου να πήξει η κρέμα.

Την αποσύρουμε ξανά από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στα σπασμένα μελομακάρονα

και την ευθυγραμμίζουμε. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σαντιγί, χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου με 200γρ. κρύο γάλα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να »στέκεται».

Την βάζουμε πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα να πάει παντού.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μελομακάρονα ή με τριμμένο καρύδι

ξεφορμάρουμε

και σερβίρουμε με λίγο μέλι!

 

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          email:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Π. Πλακεντάς: «Χωρίς αιτιολόγηση με «εφεύρεση» τα ενεργά κρούσματα…. Ντροπή σας»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αντιδράσεις του Δημάρχου Εορδαίας στην απόφαση Χαρδαλιά για παράταση του lockdown στην Εορδαία: Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Ραγδαίες ...