Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαλατόπιτα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαλατόπιτα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς βράσιμο της κρέμας. Με μία πλούσια υφή και γεύση, φτιαγμένη με φρέσκα υλικά, ότι καλύτερο για το κολατσιό των παιδιών, συνοδεύει ωραιότατα τον καφέ μας όλες τις ώρες!

Δοκιμάστε την με γλυκό κουταλιού κεράσι, θα ξετρελαθείτε!

 

 

Το φρέσκο γάλα, το βούτυρο και τα αυγά είναι μία προσφορά του γαλακτοπωλείου Φυσικό Τελεία + Γάλα!  

Ένα νέο και καινοτόμο γαλακτοπωλείο που προσφέρει αγνά προϊόντα και γεύσεις που θυμίζουν παλιές εποχές! Πίσω από το γαλακτοπωλείο Φυσικό Τελεία + Γάλα βρίσκεται η οικογένεια Αβραμίδη, μία οικογένεια που βρίσκεται στο χώρος του γάλακτος από το 1974.Το εργαστήριο βρίσκεται στο χωριό Βατερό του Νομού Κοζάνης. Εκεί επεξεργάζεται γάλα αγελαδινό, γίδινο και πρόβειο. Με ιδιόκτητο φορτηγό βυτίο γίνεται η περισυλλογή γάλακτος καθημερινά από τοπικούς κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε ακτίνα 20 χλμ. γύρω από το εργαστήριο.

Όλα τα προϊόντα που παράγονται είναι με γνώμονα την πίστη στην παράδοση, την αγάπη για το γάλα και με τεράστια υπευθυνότητα απέναντι στον καταναλωτή που είναι η Ελληνίδα μητέρα και η οικογένειά της. Εξού και ο ορισμός ως “ΦΥΣΙΚΟ” διότι δεν διαπραγματεύεται με κανένα κόστος την ποιότητα των προϊόντων και υπογράφεται με το «ΤΕΛΕΙΑ + ΓΑΛΑ». Στο γαλακτοπωλείο «Φυσικό Τελεία + Γάλα» θα βρείτε όλα τα προϊόντα που παράγονται στο εργαστήριο καθώς και εκλεκτά εδέσματα από μικρούς και ποιοτικούς παραγωγούς, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Καπετάν Φούφα 9 στην Πτολεμαΐδα (έναντι αστικών), τηλ. : 2463506031.

 

Υλικά :

  • 600 ml. γάλα χλιαρό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φακελάκι baking powder
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Γλυκό του κουταλιού κεράσι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια

και χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.

Ζεσταίνουμε το γάλα, λιώνουμε το βούτυρο

και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα,

μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά.

Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει τελείως, την κόβουμε σε κομμάτια, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

και την σερβίρουμε με γλυκό κεράσι ή άλλο της αρεσκείας μας!

 

Καλή επιτυχία!

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο   e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…   

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team