Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινό κρέας κοκκινιστό με λάχανο

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινό κρέας κοκκινιστό με λάχανο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email







Το αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό μικρών και μεγάλων! Μαμαδίστικο, πεντανόστιμο με τέλεια γεύση και μυρωδιά, που θα σας ενθουσιάσει. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και ζουμερό, απολαύστε το ζεστό, συνοδεύστε το με ένα ποτηράκι κρασί και θα το καταευχαριστηθείτε!

Το κρέας είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

 

Υλικά :

  • 200 -1.500 γρ. χοιρινό κρέας
  • 1 λάχανο μέτριο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. σάλτσας ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι και κόκκινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Χυμό από 1 λεμόνι (στο τέλος)

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να στραγγίξει. Το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας. Σε βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Σοτάρουμε το κρέας

και από τις δύο του πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το καρότο, τα φύλλα δάφνης, τις πιπεριές

το σέλινο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας, την ζάχαρη και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό, όσο να το σκεπάσει,

συνήθως χρειάζεται 2 ποτήρια και μαγειρεύουμε για 40 με 50 λεπτά, να μαλακώσει το κρέας, πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία. (σε χύτρα ταχύτητας, μαγειρέψτε το για 15-20΄).

Καθαρίζουμε το λάχανο από τα εξωτερικά του φύλλα, το κόβουμε στα δύο

και στην συνέχεια σε χοντρά κομμάτια

και αφαιρούμε τα σκληρά του μέρη και το κοτσάνι του. Το προσθέτουμε λίγο λίγο μέσα στην κατσαρόλα,

ανακατεύουμε κάθε φορά με την κουτάλα,

ώστε να «πέσει» και να χωρέσει όλο.  Το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 25-30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Μόλις μαγειρευτεί,

προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τον χυμό από ένα λεμόνι. Προσέχουμε να το αφήσουμε στο  τέλος ζουμερό με σαλτσούλα! Σερβίρουμε ζεστό !

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          email:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr – Prince – Old Friends 4 Sale (1999)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακινούνται emails με προσηλυτιστικό υλικό σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα Παναγιώτης Πλακεντάς: «Να κλείσει ...