Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινά Φιλετάκια με Σάλτσα Κολοκύθας!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινά Φιλετάκια με Σάλτσα Κολοκύθας!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αν νομίζετε πως την κολοκύθα την απολαμβάνουμε μόνο σε πίτα ή σε γλυκό του κουταλιού κάνετε λάθος. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κολοκύθας, ένα πιάτο τόσο εύκολο και νόστιμο που δεν θα το πιστεύετε!

Απολαύστε το ζεστό, παρέα με ένα ποτήρι ωραίο κρασί!

Το κρέας είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

Υλικά :

  • 1 κιλό χοιρινά φιλετάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό

 

Εκτέλεση :

Παίρνουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια και κρατάμε 500 γρ.

για την συνταγή μας.

Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια

και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε από super market συσκευασμένη κολοκύθα έτοιμη κομμένη.

Πλένουμε το κρέας, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.

Αραδιάζουμε τα φιλέτα

και τα σοτάρουμε περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί ρίχνοντας το σιγά σιγά.

Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας,

αλάτι και πιπέρι, την κανέλα και αφήνουμε να πάρει βράση για 5-6 λεπτά,

έπειτα προσθέτουμε την ρίγανη και χλιαρό νερό τόσο ώστε να σκεπάζονται τα φιλετάκια.

Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για περίπου 45-50΄. Ελέγχουμε το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.  Το κρέας είναι έτοιμο όταν το τσιμπάμε με το πιρούνι και ελαφρώς διαλύεται.

Η κολοκύθα έχει λιώσει μέσα στο σκεύος. Με την βοήθεια του εξαρτήματος που κάνουμε τον πουρέ πατάτας, την λιώνουμε τελείως πάνω στην φωτιά.

 

Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα

και το ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί με την κολοκύθα

και να έχει μία πηχτή γυαλιστερή υφή.

 

Σερβίρουμε τα φιλετάκια ζεστά με την σάλτσα κολοκύθας. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα πάνω στο κρέας.

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team