Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ατομικές στριφτές τυρόπιτες!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ατομικές στριφτές τυρόπιτες!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μία υπέροχη συνταγή για ατομικές στριφτές τυρόπιτες με φύλλο που θα ανοίξετε εύκολα μόνοι σας! Ο συνδυασμός της τριμμένης φέτας, γιαουρτιού και κεφαλογραβιέρας ακαταμάχητος, όσο για το γιαούρτι στην επάλειψη μην το παραλείψετε, κάνει τη διαφορά στη γεύση!!

Όλα τα υλικά για τα τυροπιτάκια είναι μία προσφορά του γαλακτοπωλείου Φυσικό Τελεία + Γάλα!  

 

Υλικά

  • 800 – 900 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. σούπας ξύδι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό (500 ml)
  • Νισεστέ για το άνοιγμα το φύλλων

Γέμιση :

  • 350 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
  • 200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 3 αυγά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο γάλα
  • Πιπέρι

Επάλειψη :

  • 3-4 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας νερό

 

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη και την λιώνουμε με το χλιαρό νερό. Αφήνουμε λίγα λεπτά να αφρίσει.

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε να αρχίσει να χυλώνει.

Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά να γίνουν 1 μείγμα, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι

ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη ½ ώρα σκεπασμένη με μία νωπή πετσέτα ή με το μπολ που χρησιμοποιήσαμε.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 5-6 ίσα μπαλάκια, δηλαδή στο τέλος έχουμε 10 – 12 μπαλάκια.

Ετοιμάζουμε την γέμιση : Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την φέτα την οποία την θρυμματίσαμε με τα χέρια μας, την κεφαλογραβιέρα, το γιαούρτι, προσθέτουμε και τα 3 αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, λίγο γάλα και το πιπέρι. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τα φύλλα ένα ένα πασπαλίζοντας τα με νισεστέ

και βάζουμε λίγη από την γέμιση μας ,

διπλώνουμε στα πλάγια και τα τυλίγουμε σε φλογέρα.

Έπειτα την φλογέρα την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπαλάκια ζύμης που φτιάξαμε.

Λαδώνουμε τις τυρόπιτες.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι με το νερό, το ανακατεύουμε να αραιώσει λίγο

και αλείφουμε με πινέλο όλες τις τυρόπιτες.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (τα ελέγχουμε και από κάτω αν ψήθηκαν)

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

 

Καλή επιτυχία !

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team