Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μ. Παπαδόπουλος: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος που δεν δικαιούται να ομιλεί» – «Ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι οι μονάδες πρέπει να κλείσουν γιατί έχουν ημερομηνία λήξης» (video)

Μ. Παπαδόπουλος: «Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος που δεν δικαιούται να ομιλεί» – «Ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι οι μονάδες πρέπει να κλείσουν γιατί έχουν ημερομηνία λήξης» (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ»

– «Η Ν.Δ. δεν κλείνει καμία λιγνιτική μονάδα. Κάποιες έχουν κλείσει και κάποιες έχουν ημερομηνία λήξης»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ και π. υπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη, ιδίως για το θέμα της ΔΕΗ και της εκπαίδευσης. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε, μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν δικαιούται να ομιλεί» γιατί δεν έκανε τίποτα από σα είπε, παρά ακριβώς τα αντίθετα, ενώ για το κλείσιμο μονάδων απάντησε πως  «η ΝΔ δεν κλείνει καμία λιγνιτική μονάδα, αλλά κάποιες έχουν ήδη κλείσει και κάποιες άλλες έχουν ημερομηνία λήξης για τα επόμενα χρόνια»

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στην Κοζάνη και ειδικά στα όσα είπε ο τελευταίος περί «εκδικητικότητας» της ΝΔ, ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο West και τον Δ. Βακρατσά, απάντησε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο μόνος που δεν δικαιούται να ομιλεί. Είχε πει ένα σωρό υποσχέσεις που αποδείχθηκαν μεγάλα ψέματα. Όταν διακυβέρνηση τη χώρα για 4.5 χρόνια δεν έκανε τίποτα από αυτά που είπε, αντίθετα έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Για αυτό δεν δικαιούται να ομιλεί».

Η ΝΔ κυρίως, απέδειξε ότι έκανε περισσότερα τους λίγους μήνες στην κυβέρνηση από αυτά που είχε υποσχεθεί, είπε με νόημα ο πρώην υπουργός, εγκαλώντας τον πρώην πρωθυπουργό να «σοβαρευτεί», καθώς εκείνος και οι υπουργοί του ξεπερνούν συνεχώς τα όρια της πολιτικής.

Απαντώντας για το σχόλιο του κ. Τσίπρα ότι τη ΝΔ την ενδιέφερε να επιστρέψει στις «καρέκλες», ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως είναι πολύ νωπό το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας πως η άποψη του λαού δεν έχει αλλάξει έκτοτε και δεν θα αλλάξει για την επόμενη τετραετία.

Για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας πως η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της έργο στην περιοχή με τον κ. Καρυπίδη, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως δεν μηδενίζει τα πάντα, ωστόσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Καρυπίδη «είδαμε μια τραγική συμπεριφορά».. Χαρακτηριστικά  σχολίασε πως «στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τον κ. Καρυπίδη και ο κ. Καρυπίδης ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν είχα πρόθεση να τους ταυτίζω, αυτοί ταυτίζονται. Η Δ. Μακεδονία είναι η τελευταία σε απορροφητικότητα στην Ελλάδα. Επίσης, οι προτάσεις που σκόπευε να κάνει δεν τις είδαμε πουθενά για την περιοχή. Είδαμε μια τραγική συμπεριφορά».

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε ιδιαίτερα την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να «κρυφτεί» στην ομιλία του, λέγοντας πως μετά από ερώτηση, είπε ξεκάθαρα την άποψή του για την απολιγνιτοποίηση, ξεχνώντας ωστόσο να αναφέρει ότι το «’18 είχε συνυπογράψει με τους άλλους υπουργούς της ΕΕ το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι οι μονάδες πρέπει να κλείσουν, γιατί έχουν ημερομηνία λήξης, προσέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος,

Μάλιστα για το κλείσιμο των μονάδων, απάντησε πως η ΝΔ δεν κλείνει καμία λιγνιτική μονάδα, αλλά κάποιες έχουν ήδη κλείσει και κάποιες άλλες έχουν ημερομηνία λήξης για τα επόμενα χρόνια. «Το ενεργειακό ισοδύναμο είναι αυτό που θα διατηρηθεί αναγκαστικά. Η μονάδα 5 θα λειτουργήσει  και αυτό δεν το έχει αμφισβητήσει κανείς», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, λέγοντας ακόμη ότι η κ. Τσίπρας είπε πως πρόθεσή του είναι να μειωθεί η εξόρυξη λιγνίτη περισσότερο, να μειωθούν οι μονάδες που θα λειτουργούν. «Με εντυπωσίασε γιατί δεν κατάφερε να κρυφτεί. Είναι ταυτόσημος με τη θέση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Για τα Πανεπιστήμια και το Νόμο Γαβρόγλου, ο κ. Παπαδόπουλος καταλόγισε «προχειρότητα» στην προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας πως έπρεπε τα ιδρύματα μέχρι το τέλος του ’19 να αποδεχθούν τις νέες σχολές, που σημαίνει ότι υπάρχουν κτίρια, εκπαιδευτικό προσωπικό και χρήματα. Τα πανεπιστήμια δεν αποδέχθηκαν τις σχολές μέχρι τον Νοέμβριο και αυτό σημαίνει προχειρότητα της προηγούμενης κυβέρνησης στη δημιουργία νέων σχολών».  Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «καθαρά προεκλογικές εξαγγελίες», σχολές που όπως τόνισε, τα ίδια τα πανεπιστήμια δεν τις αποδέχθηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να τις λειτουργήσουν.

Για το Πανεπιστημιακό άσυλο, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε ότι η ΝΔ δεν το κατήργησε. «Η ΝΔ κατήργησε την ασυλία των παρανόμων», σχολίασε σχετικά, λέγοντας πως το άσυλο ισχύει στα πανεπιστήμια, αλλά είναι αυτό που θέλουν οι ελληνικές οικογένειες και οι Έλληνες φοιτητές, το εκπαιδευτικό άσυλο.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ και των βουλευτών της, είναι να φύγει η χώρα από την κακή κατάσταση που την οδήγησε η κυβέρνηση Τσίπρα. «Για να γίνει αυτό χρειάζεται συνεννόηση με τους φορείς και τους πολίτες και συνέργειες», ευχαριστώντας όσου συνέβαλαν για τη συμφωνία του κρόκου. «Ήταν μια συνολική προσπάθεια. Οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν χρώμα. Αλλά ήταν μια προσπάθεια που επισφραγίστηκε από τον Κ. Μητσοτάκη», είπε κλείνοντας απαντώντας στην Ο. Τελιγιορίδου και όσους άλλους σχολίασαν πως πρόκειται περί συμφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη