Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Λύνεται το πρόβλημα θολότητας νερού στο Βαθυλακκο – Σήμερα συνδέεται στο δίκτυο η γεώτρηση

Λύνεται το πρόβλημα θολότητας νερού στο Βαθυλακκο – Σήμερα συνδέεται στο δίκτυο η γεώτρηση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Τέλος το μαρτύριο της σταγόνας για τους κατοίκους του Βαθυλάκου, στους οποίους είχε απαγορευτεί η χρήση του νερού λόγω υψηλής θολότητας, καθώς από σήμερα αναμένεται να τρέξει στις βρύσες των σπιτιών καθαρό πόσιμο νερό.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού με ανακοίνωσή του είχε απαγορεύσει την χρήση του νερού για πόση και μαγείρεμα, επειδή το νερό του δικτύου είχε θολώσει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό οφειλόταν στην κατασκευή μιας νέας γεώτρησης σε απόσταση μόλις 12 μέτρων από την υφιστάμενη που υδρεύεται ο Βαθύλακος. Ειδικότερα, λόγω της χρήσης μεγάλων ποσοτήτων σαπουνιού στη νέα γεώτρηση και επειδή το νερό της νέας γεώτρησης αναμείχθηκε με την παλιά, οι βρύσες τρέχουν θολό νερό εδώ και τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σταύρο Παπαδόπουλο, το συνεργείο διάνοιξης της γεώτρησης, με υπερωρίες και με μεγάλη προσπάθεια, καθάρισε τη γεώτρηση και τοποθέτησε τις σωληνώσεις, νωρίτερα από ότι αναμένονταν. «Είμαστε πλέον έτοιμοι να δώσουμε καθαρό νερό στον Βαθύλακκο, από αύριο Σάββατο, οπότε κουμπώνουμε ξανά την παλιά γεώτρηση στο δίκτυο». Παράλληλα, οι εργασίες ολοκλήρωσης της νέας γεώτρησης προχωρούν. Είναι ένα έργο που κατασκευάζει η ΔΕΥΑΚ ως ανταπόδοση των γεωτρήσεων του Βαθυλάκκου που χρησιμοποιεί για την ύδρευση της Κοζάνης. Με την παράδοση της νέας γεώτρησης και τη σύνδεσή της με το υδρευτικό δίκτυο Βαθυλάκκου, θα επιλυθεί το θέμα της λειψυδρίας που αντιμετώπιζαν αρκετά σπίτια την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς θα αυξηθεί η ποσότητα και η πίεση του νερού, ώστε αυτό να φτάνει και στα τελευταία σπίτια, ακόμη και όταν γίνεται μεγάλη χρήση νερού για άρδευση κήπων.

Να σημειωθεί επίσης ότι βαίνει προς ολοκλήρωση το έργο του δικτύου ύδρευσης Βαθυλάκκου, το οποίο πήρε αναβολή ενός μήνα, αλλά αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε διακοπεί για χρόνια, λόγω αποχώρησης του εργολάβου και έγινε νέα δημοπρασία με την οποία προέκυψε νέος ανάδοχος.

Τέλος, για τις τέσσερις ημέρες που είχε απαγορευτεί η χρήση του νερού, δόθηκαν από τον δήμο περί τα 400 λίτρα εμφιαλωμένου νερού σε φούρνους και επιχειρήσεις, αλλά δεν δόθηκε εμφιαλωμένο νερό σε όλους τους κατοίκους, αν και απαγορευόταν η χρήση του νερού του δικτύου.

1-geotrisi-vathilakos

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας