Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Το «lignite case» στην τελική ευθεία – Κρίσιμο διήμερο στις Βρυξέλλες καθορίζει τη μορφή και το περιεχόμενο του market test

Το «lignite case» στην τελική ευθεία – Κρίσιμο διήμερο στις Βρυξέλλες καθορίζει τη μορφή και το περιεχόμενο του market test

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Τετραμελής αντιπροσωπεία του υπουργείου ενέργειας υπό το γενικό γραμματέα Μιχάλη Βερροιόπουλο στην οποία συμμετέχουν επίσης ο διευθυντής του γραφείου του Γ. Σταθάκη  Μ. Νικολακάκης, η νομική σύμβουλος Β. Καραθοδώρου και ο σύμβουλος του ΥΠΕΝ Κ. Στρατής, θα βρίσκεται από αύριο μέχρι και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να εξελιχθεί η δεύτερη φάση των τεχνικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την DGCOMP για το market test των λιγνιτών.

Θυμίζεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της ΔΕΗ, είχε συναντηθεί ξανά το Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες με την Ευρ. Επιτροπή Ανταγωνισμού, λίγες μέρες πριν την πρώτη έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Και η δεύτερη διάσκεψη με θέμα το περίφημο  “lignite case” πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την έλευση των θεσμών στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Υπό αυτήν την έννοια οι συζητήσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες αναμένεται να “κλειδώσουν” τις τελευταίες λεπτομέρειες, αφού η συμφωνία για την πώληση του 40% των λιγνιτών της ΔΕΗ έχει περιληφθεί ως ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Επί της ουσίας ο βασικός κορμός του market test έχει ήδη συμφωνηθεί στο πακέτο που θα περιλαμβάνει τις εν λειτουργία μονάδες Μελίτη, Μεγαλόπολη 3 και 4, την άδεια για κατασκευή δεύτερης μονάδας στη Μελίτη, αλλά και τα ορυχεία Βεύη, Αχλάδα, πιθανόν και Κλειδί. Απομένει να διευθετηθούν ζητήματα που αφορούν στην τύχη του προσωπικού και άλλες διαδικασίες της απόσχισης.

 

Διαβάστε περισσότερα  εδώ…

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ανοιχτή Επιστολή Για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής από τους Θ. Καζαντσίδη, Κ. Πουτακίδη, Ειρ. Καρατόσιου, Γ. Αντωνιάδη και Ν. Ατματσίδη: «Δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να έχει προηγηθεί η μετεγκατάσταση της Ακρινής»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανοιχτή επιστολή για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, υπογράφουν, ο πρόεδρος της Κοινότητας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και ...