Αρχική > Slider > Λάζαρος Μαλούτας: «Το master plan το 2020 μας στερεί χρόνο- Όποιο σχέδιο για την περιοχή οφείλει να απαντά στο θέμα των θέσεων εργασίας»

Λάζαρος Μαλούτας: «Το master plan το 2020 μας στερεί χρόνο- Όποιο σχέδιο για την περιοχή οφείλει να απαντά στο θέμα των θέσεων εργασίας»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Κάλεσμα σε πολίτες, φορείς, συλλόγους και κάθε κάτοικο της περιοχής να καταθέσει τις προτάσεις του στο σχέδιο διαβούλευσης για το νέο ενεργειακό σχεδιασμό, το οποίο κλείνει τις επόμενες ημέρες απεύθυνε σήμερα μέσω έκτακτης συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την πλήρη απολιγνιτοποίηση έως το 2028, τονίζοντας πως αυτό συνιστά μια δραματική αλλαγή για την περιοχή σε σχέση με αυτά που ξέραμε: «Οι νέες εξαγγελίες μειώνουν το χρόνο για την περιοχή μας και το χρόνο προσαρμογής στη μέση. Τα 9 χρόνια που απομένουν είναι ελάχιστα και λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Μείζον θέμα για όλους μας, το ζήτημα του ενεργειακού  σχεδιασμού αφορά όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως. Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν», επεσήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης.

Παράλληλα ο Λάζαρος Μαλούτας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που ανέλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα οι οποίες ξεκίνησαν με την ευρεία σύσκεψη παρουσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων της περιοχής και όχι μόνο, την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την ενημέρωση του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υπουργού Ενέργειας για όλα τα ανοιχτά θέματα της περιοχής. Επίσης ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε πως έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ επιστολή του έφθασε και στην νέα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που οφείλουν να ληφθούν για τις περιοχές που βρεθούν σε μετάβαση.

«Το νέο ΕΣΕΚ δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον της περιοχής», υποστήριξε ο Λάζαρος Μαλούτας, προσθέτοντας πως όλα παραπέμπονται για το master plan των περιοχών σε μετάβαση εντός του 2020: «Όταν λέμε για το πολύ 9 χρόνια μέχρι την απολιγνιτοποίηση κάθε μέρα είναι κρίσιμη και η απώλεια χρόνου δε βοηθάει. Η περιοχή υφίσταται ήδη τις επιπτώσεις».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης έστειλε επίσης μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τις θέσεις εργασίας της περιοχής, επισημαίνοντας πως αυτός οφείλει να είναι ο βασικός στόχος όποιου σχεδίου και αν κατατεθεί για τη Δυτική Μακεδονία.

«Δυστυχώς δεν γίνονται ούτε μικρά βήματα με χρήματα που υπάρχουν όπως ο Τοπικός Πόρος», πρόσθεσε ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΕΣΦΑ για την έξοδο φυσικού αερίου από το σταθμό του Περδίκκα σημείωσε πως «αυτή είναι μία θετική εξέλιξη».

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας