Αρχική > Slider > Λαϊκή συνέλευση Ποντοκώμης – Σε ποσοστό 75% ολοκληρώθηκαν τα έργα πρώτης φάσης της μετεγκατάστασης

Λαϊκή συνέλευση Ποντοκώμης – Σε ποσοστό 75% ολοκληρώθηκαν τα έργα πρώτης φάσης της μετεγκατάστασης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ικανοποιητικά προχωρούν οι εργασίες στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται και η διαδικασία της αρμόδιας επιτροπής για την διανομή των οικοπέδων στους δικαιούχους, όπως διαπιστώθηκε σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Με πολιτική απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τα οικόπεδα θα παραχωρηθούν εντελώς δωρεάν, χωρίς κανένα τίμημα, το οποίο συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις μετεγκαταστάσεων, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης, Ιωσήφ Μιχαηλίδης, παίρνοντας το λόγο εξέφρασε την  ικανοποίησή του γιατί «το δύσκολο στοίχημα της μετεγκατάστασης μέρα με τη μέρα κερδίζεται», ενώ δεν παρέλειψε τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί κάτοικοι που πήραν το λόγο να εκθειάσουν «το σημαντικό έργο της Επιτροπής Διανομής Οικοπέδων», το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος της επιτροπής Παναγιώτης Γαρούφος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, προχωρούν κανονικά οι εργασίες της πρώτης φάσης των έργων, όπως η σκάφη και τα έργα υποδομής. Ο ρυθμός υλοποίησης σύμφωνα με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Κοζάνης, Κώστα Δεσποτίδη και Αριστοτέλη Πουτακίδη, έχει υλοποιηθεί στο 70-80% των εργασιών. Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 3,6 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από τον Τοπικό πόρο Ανάπτυξης, με Περιφέρεια και Δήμο Κοζάνης να βάζουν από 1,6 εκ. ευρώ. Με την  έκπτωση του εργολάβου που υπερβαίνει το 60% το κόστος θα πέσει σε 1,7 εκ. ευρώ. Τα χρήματα που θα περισσέψουν λόγω της έκπτωσης θα διατεθούν και πάλι για τις ανάγκες της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διανομής Οικοπέδων, Παναγιώτης Γαρούφος, διαβεβαίωσε για την άμεση και δίκαια κατανομή των οικοπέδων χωρίς αδικίες και χωρίς περιπέτειες για τους κατοίκους, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να μην υπάρχουν ενστάσεις και προσφυγές για να μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι. Τόνισε ακόμη ότι όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία αναγνώρισης και διανομής, τόσο γρηγορότερα θα «τρέξει» η μετεγκατάσταση. Εκτιμάται ότι αν η διαδικασία αναγνώρισης και διανομής ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο τρέχοντος έτους, στις αρχές του 2019 οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αρχίσουν το χτίσιμο του σπιτιού τους. Προς επίσπευση αυτής της διαδικασίας ορίστηκε σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα μεταξύ περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης και προέδρου της Επιτροπής για την Μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, Παναγιώτη Πλακεντά με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Κοζάνης, ώστε, όπως επισημάνθηκε, να εκδοθούν το γρηγορότερο οι δικαστικές αποφάσεις.

Στη λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο γενικός διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ. Γιώργος Αμανατίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης Ιωσήφ Μιχαηλίδης, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διανομής Οικοπέδων Παναγιώτης Γαρούφος. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων, αρκετοί εκ των οποίων πήραν το λόγο και έθεσαν ερωτήματα, διατύπωσαν παρατηρήσεις ή εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της μετεγκατάστασης.

 

 

Σ.Σ.: Οι φωτογραφίες είναι από τον ιστότοπο «www.energeiakozani.gr»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας