Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Κυβέρνηση και ΔΕΗ να παρουσιάσουν άμεσα συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την ομαλή μετάβαση – Γράφει ο Λουκάς Ζαρογιάννης

Κυβέρνηση και ΔΕΗ να παρουσιάσουν άμεσα συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για την ομαλή μετάβαση – Γράφει ο Λουκάς Ζαρογιάννης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 «Στόχος μας είναι να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028»

Στην φράση αυτή συνοψίζεται η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρόν και το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε βιαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία μέριμνα για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας (άμεσες και δορυφορικές ) που θα χαθούν αλλά και για το πως θα μπορέσει η Δυτική Μακεδονία να αναπληρώσει το τεράστιο εισόδημα που θα απωλέσει.

Δεν πρόκειται περί κινδυνολογίας αλλά για την περιγραφή μιας πραγματικότητας που είναι μπροστά μας.

Η Δυτική Μακεδονία και η κοινωνίας της πρέπει άμεσα να ενημερωθούν για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ΔΕΗ , δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής με επιπολαιότητα και με ουτοπικά σχέδια.

ΠΡΕΠΕΙ και ΟΦΕΙΛΕΙ η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της ΔΕΗ να παρουσιάσουν άμεσα συγκεκριμένο ΣΧΕΔΙΟ , ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ και ΠΟΡΟΥΣ για την ομαλή μετάβαση.

Το θέμα της ΔΕΗ είναι μείζον εθνικό θέμα και απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση και ουσιαστική συζήτηση και προτάσεις.

Υ.Γ.

Το επαίσχυντο ,προδοτικό και εθνικά επιζήμιο σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» που ξεπουλούσε τις μονάδες δυστυχώς φαντάζει πλέον άπιαστο όνειρο.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team