Αρχική > Αρθρογραφία > Κρίση στη διαχείριση των κρουσμάτων της Τρίτης: Ένας παντελώς αχρείαστος αναβρασμός – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κρίση στη διαχείριση των κρουσμάτων της Τρίτης: Ένας παντελώς αχρείαστος αναβρασμός – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Χωρίς λόγο και αιτία, ένα τεράστιο μπάχαλο εξελίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με 30 παραπανίσια κρούσματα που από λάθος μπήκαν στην ημερήσια αναφορά. Ένας ολόκληρος Νομός σηκώθηκε στο πόδι, πολλοί ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στα κάγκελα λόγω του παρατεταμένου (και πλέον δυστυχώς αμφισβητούμενου lockdown) και των συνεπειών του, ενώ το θέμα πήρε εθνικές διαστάσεις, αφού έπαιζε σε όλα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Πέραν της ουσίας, που είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα η ιχνηλάτηση που δεν έγινε, για τον αναβρασμό μπορούμε να πούμε: «πολύ κακό για το τίποτα». Λάθη γίνονται, ανθρώπινο είναι. Το ζητούμενο είναι να διορθώνονται. Ήταν τόσο εύκολο να βγει κάποιος το βράδυ της Τρίτης και να εξηγήσει ότι τα κρούσματα είναι παλιά. Τόσο εύκολο κι όμως δεν το έκανε κανείς, ούτε από τον ΕΟΔΥ ούτε από το Υπουργείο. Αντίθετα επέλεξαν να αφήσουν ένα τεράστιο ερωτηματικό να πλανάται, έναν νομό να αγωνιά, να βγαίνουν διαρροές, και ο καθένας να κατηγορεί όποιον θέλει χωρίς να γνωρίζει κανείς την πραγματική βάση του προβλήματος.  Μια απλή αναζήτηση στη βάση δεδομένων ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος θα ήταν αρκετή.

Από εκεί και πέρα, το θέμα πήρε και τοπικά μεγαλύτερες διαστάσεις. Έγινε μια «αχρείαστη» συνέντευξη τύπου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που αφορούσε αποκλειστικά  ένα εσωτερικό θέμα του Υπουργείου Υγείας. Δεν λέω ότι δεν δικαιούται η Περιφέρεια να μιλάει για το θέμα, λέω όμως ότι το πάνελ ήταν παντελώς αναρμόδιο να δώσει απαντήσεις. Εν τέλει έτσι έγινε. Ο Περιφερειάρχης αρκέστηκε στο να ζητήσει απόδοση ευθυνών από τους αρμόδιους στους υπεύθυνους, με τα ερωτήματα των δημοσιογράφων να είναι αναπάντητα και εντονότερα μετά το πέρας της συνέντευξης.

Αναμένουμε επιτέλους απαντήσεις από το Υπουργείο. Να δούμε τι έγινε και τι θα γίνει, γιατί η κατάσταση που εξελίσσεται δυσχεραίνει όλο και περισσότερο την διαχείριση της πανδημίας. Και πέραν αυτού, δίδεται άπλετη τροφή σε όσους πλέκουν σενάρια συνομωσιολογίας.

Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε κάθε μέρα. Η διαχείριση κρίσεων είναι μεγάλη υπόθεση στη δημόσια ζωή. Είναι απαράδεκτο, όταν τα έχεις πάει τόσο καλά στη διαχείριση της πανδημίας, να βάζεις τέτοια αυτογκόλ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Φιλέλληνας Βασιλιάς Λουδοβίκος Α΄ της Βαυαρίας – Γράφει η Νέλλη Βασβατέκη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 κηρύχτηκε κατά την πιο δύσκολη πολιτική κατάσταση της Ευρώπης. Τότε ...