Αρχική > Slider > Κραυγή αγωνίας για την τηλεθέρμανση Αμυνταίου – Διετή τουλάχιστον παράταση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου ζητά ο δήμαρχος Κ. Θεοδωρίδης

Κραυγή αγωνίας για την τηλεθέρμανση Αμυνταίου – Διετή τουλάχιστον παράταση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου ζητά ο δήμαρχος Κ. Θεοδωρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Την ανάγκη να διατηρηθούν εν ζωή οι δύο μονάδες του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Αμυνταίου – Φιλώτα «τουλάχιστον για μια διετία, με οποιοδήποτε καθεστώς και με οποιεσδήποτε συνθήκες», τονίζει ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης της περιοχής Αμυνταίου, που τροφοδοτείται με θερμική ενέργεια από τον εν λόγω λιγνιτικό σταθμό της ΔΕΗ.

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «e-ptolemeos.gr» στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα. «Για το ζήτημα της τηλεθέρμανσης επιβάλλεται η παράταση τουλάχιστον για μια διετία, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις νέες μονάδες που προσπαθούμε να κατασκευάσουμε, δύο λέβητες οι οποίοι θα δουλεύουν με βιομάζα (αγροτικά υπολείμματα) και οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τη σημερινή παρεχόμενη ισχύ από τον ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα.»

Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι το εν λόγω έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΠΑΝΕΚ και στο πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων, έχει δημοπρατηθεί και μένει να ανοιχθούν οι προσφορές και να καλυφθεί η ιδία συμμετοχή με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει αμέσως.

Ο δήμαρχος Αμυνταίου αναφερόμενος εξάλλου στην αναζήτηση εναλλακτικής ανάπτυξης των ενεργειακών περιοχών στην επερχόμενη μεταλιγνιτική εποχή, επισήμανε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους ενεργειακούς δήμους αυτή τη στιγμή «είναι να παρατείνουμε όσο γίνεται πιο πολύ τον χρόνο που θα έρθει η μεταλιγνιτική εποχή, γιατί δεν έχουμε ακόμη προσδιορίσει το παρόν, φανταστείτε να σκεφτούμε για το μέλλον. Να μας δώσουν τουλάχιστον μια παράταση για μια πενταετία», τόνισε, ώστε να μπορέσουν σιγά σιγά, να σχεδιάσουν αυτό το μέλλον με άλλες μορφές ανάπτυξης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη