Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΚΟΖΑΝΗ: «Το πάζλ της ελευθερίας»: Εικαστική δράση παρουσιάστηκε στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη

ΚΟΖΑΝΗ: «Το πάζλ της ελευθερίας»: Εικαστική δράση παρουσιάστηκε στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το πάζλ της ελευθερίας παρουσίασε την Τρίτη το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης η Εικαστικός και Εκπαιδεύτρια Εικαστικών μαθημάτων Ελένη Δινοπούλου, το οποίο βασίζεται στην έρευνά που διεξήγαγε μελετώντας τα ζωγραφικά έργα παιδιών από έντεκα χώρες του κόσμου.

Η έρευνα της κ. Δινοπούλου επιθυμεί να απλώσει και να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας, ανάμεσα στα παιδιά της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου. Μέσω αυτής γίνεται μια προσπάθεια επαφής με παιδιά διαφόρων χωρών, έτσι ώστε να υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ τους και να αποδώσουν τις θεμελιώδες αξίες μέσα από τα δικά τους μάτια. Η έρευνα επικεντρώνεται στο πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά την έννοια της ελευθερίας μέσα από την καθημερινότητά τους, τα βιώματα και τα ακούσματά τους και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες. Για την πραγματοποίηση της υπήρξε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και παιδιά αρκετών σχολείων της Ευρώπης, της Ασίας, του Καναδά, της Αιγύπτου και της Αυστραλίας. Καρπός της συνεργασίας αυτής ένα εικαστικό έργο, το TheFreedompuzzle,   που έχει ως πηγή έμπνευσης τα μηνύματα που βγαίνουν μέσα από τα έργα των παιδιών.

Την Performance που ακολούθησε μετά την παρουσίαση της έρευνας επιμελήθηκε η Εικαστικός Γλύκα Διονυσοπούλου. To ποίημα «Τα φτερά στη βαλίτσα» που πλαισίωσε την Performance είναι του ποιητή Γιώργου Δελιόπουλου.

Φωτο video: Γιώργος Τριανταφύλλου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team