Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοζάνη: Τα προβλήματα των δημοτικών υπαλλήλων στο επίκεντρο της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης

Κοζάνη: Τα προβλήματα των δημοτικών υπαλλήλων στο επίκεντρο της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • Στις 5 Μαρτίου οι εκλογές – Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γ. Χριστοφορίδης

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση, των δημοτικών υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κατάμεστη αίθουσα του Κοβεντάρειου. Η συνέλευση των εργαζομένων ήταν εκλογοαπολογιστική, με τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση να ήταν η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός . Επίσης εξελέγησαν μέλη για τα διοικητικά συμβούλια του ΟΑΠΝ και της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης του δήμου Κοζάνης, από την πλευρά των εργαζομένων.

Επίσης, ο δήμαρχος Κοζάνης έκανε την κοπή της πίτας των εργαζομένων. Τα θέματ απου αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των δήμων, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Χριστοφορίδης, είναι πολλά, με πρώτιστο τα εργατικά ατυχήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Δύο χρόνια μετράμε περισσότερους από 40 νεκρούς και πολλούς τραυματισμένους. Αυτό είναι αποτέλεσμα των περικοπών, με τραγική μείωση του προσωπικού και τραγικά αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα τα επεσήμανε εδώ και καιρό τα ζητήματα αυτά, σημείωσε επίσης, ζητώντας από την ΚΕΔΕ και το υπουργείο να πάρει αποφάσεις. Επίσης, σε τοπικό επίπεδο, το επίδομα απομακρυσμένης περιοχής δεν καταβάλλεται στους εργαζόμενους. Με τη νέα δημοτική αρχή έχουν γίνει συζητήσεις και φαίνεται πως είναι θετική στην καταβολή του. Το επίδομα αφορά όσους εργάζονται στο αμαξοστάσιο του δήμου και κατ’ επέκταση εκτός σχεδίου πόλης. Οι εργαζόμενοι έχουν επισημαίνει το θέμα και για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, λέγοντας πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να λυθούν.

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές του σωματείου, θα γίνουν στις 5 Μαρτίου, λόγω αποκριών. Ο κ. Χριστοφορίδης, ανακοίνωσε επίσης, ότι θα είναι η τελευταία του θητεία, λέγοντας ότι προσέφερε ό,τι του αναλογούσε και είναι καιρός να αναλάβουν νέοι στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ζήσης Πιτσιάβας


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας