Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοζάνη: Σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων 300 ωρών για προετοιμασία σε εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ

Κοζάνη: Σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων 300 ωρών για προετοιμασία σε εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page

 

Η πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια αποτελεί πλέον  προϋπόθεση προκειμένου  o εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης, δηλαδή της εκπαίδευσης που παρέχεται σε οργανωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο εκτός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση πιστοποιητικών αναγνωρισμένων σε εθνικό επίπεδο, φορείς παροχής υπηρεσιών είναι:

α) η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) η οποία παρέχει αρχική επαγγελματική κατάρτιση στους απόφοιτους της υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης,
β) το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) το οποίο παρέχει αρχική επαγγελματική κατάρτιση στους απόφοιτους της τυπικής μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και των Σ.Ε.Κ.
γ) το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης το οποίο παρέχει συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, γενική εκπαίδευση ενηλίκων, επαγγελματικό προσανατολισμό και δια βίου συμβουλευτική και
δ) το Κολλέγιο, το οποίο παρέχει μη τυπική εκπαίδευση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου Θ΄ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, στους αποφοίτους της τυπικής μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πιστοποίηση επάρκειας μέσω ΕΟΠΠΕΠ είναι αναγκαία για όσους απευθύνονται σε φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης.
   Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ πραγματοποιεί για άλλη μία χρονιά με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου   υλοποιεί   ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ που αφορά την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

Η Διάρκειά του Σεμιναρίου  είναι  300 ώρες  που δίνει τη μέγιστη μοριοδότηση σε όλες τις ΔΟΜΕΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους που δεν διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία 150 ωρών,  σε όσους θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ  και σε όσους επιθυμούν ν μοριοδοτούνται σε όλες τις Δομές τις Δια Βίου Εκπαίδευσης. Κατόπιν γίνεται ένταξη και σε Μητρώο.

Εντός του  Πρόγραμματος πραγματοποιείται  προετοιμασία για την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και παρουσιαση αυτής από τους επιμορφούμενους.

Πόλη  διεξαγωγής: ΚΟΖΑΝΗ

Με το πέρας των μαθημάτων, θα δοθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Συνοδευτικό με αναλυτική παρουσίαση των διδαχθέντων Ενοτήτων, υπογεγραμμένο από το  Πανεπιστήμιο Αιγαίου  και από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

 

Πληροφορίες: Ντοβόλη Γιώτα 6948833092

Πάλλα Μαριαρένα 6946792463

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email
Print this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team