Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΚΟΖΑΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ για την επιχείρηση απαξίωσης και συρρίκνωσης των ΕΠΑΛ

ΚΟΖΑΝΗ: Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ για την επιχείρηση απαξίωσης και συρρίκνωσης των ΕΠΑΛ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Η κινητοποίηση έγινε με απόφαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ Κοζάνης στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, με αίτημα την απόσυρση της εγκυκλίου σχετικά με τις ηλεκτρονικές εγγραφές και μετεγγραφές στα επαγγελματικά σχολεία, καθώς ο εκπαιδευτικός κλάδος υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για «καινοτόμα μεταρρύθμιση», όπως υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, αλλά στόχος είναι η απαξίωση και συρρίκνωση των ΕΠΑΛ. Με δηλώσεις του στον «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης, Ζήσης Ντούντας, υπογράμμισε ότι «μετά την αιφνιδιαστική εφαρμογή εγκυκλίου και μετέπειτα μέσα σε δύο μέρες νομοθετικής διαδικασίας, το υπουργείο άλλαξε τον περσινό νόμο εγγραφών και μετεγγραφών. Για φέτος επιτρέπει μόνο ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ, από την Δευτέρα που πέρασε 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 23 του μήνα. Την διαδικασία αυτή το υπουργείο την βαφτίζει καινοτόμα». Είπε ακόμη πως «θα ήθελα να τονίσω ότι οι δηλώσεις αυτές για να υποβληθούνε απαιτούνται κωδικοί του TAXIS NET. Έχουν θορυβηθεί αρκετοί γονείς γιατί διανύουμε δύσκολες εποχές. Θα ήθελα να τους καθησυχάσω λέγοντας ότι η διαδικασία με τους κωδικούς δεν εφιστά κάποια ανομία, παρανομία ή υποψία. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ορισμένες ενστάσεις σχετικά με τα επιδόματα ανεργίας που κάποιοι δικαιούνται, κυρίως στους ενήλικες μαθητές στα εσπερινά ΕΠΑΛ. Εκεί μπορεί να έχουμε και προβλήματα ακόμη και με τα επιδόματα ανεργίας».

Σύμφωνα με τον Ζ. Ντούντα, «το υπουργείο με τις ηλεκτρονικές εγγραφές έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να συρρικνώσει περισσότερο τα τμήματα και τους τομείς των ΕΠΑΛ για να μπορέσει να κάνει μία λογιστική διαχείριση των πραγμάτων, δηλαδή σχολικών δομών, ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως μαθητών. Αν γίνει αυτό επειδή θα κλείσουν σχολικές μονάδες, οι μαθητές θα διακινούνται από δήμο σε δήμο, αναλόγως που θα υπάρχουν τμήματα και βέβαια προβλέπει και ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα από την Καστοριά προς την Κοζάνη ή από την Κοζάνη στα Γρεβενά κ.λ.π. Να σημειωθεί ότι στην Καστοριά έκλεισαν και οι δύο τομείς Γεωπονίας. Το πιο κοντινό ΕΠΑΛ με αυτή την ειδικότητα είναι στην Κοζάνη, οπότε οι ενδιαφερόμενοι από την Καστοριά πρέπει να μετακινούνται στην Κοζάνη».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης, υπογράμμισε ότι «η διαδικασία αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη για μας. Έχει αρχίσει εδώ και ενάμιση χρόνο με τα γυμνάσια και με τα λύκεια. Από τον Σεπτέμβριο έρχεται και ο νόμος για τα ενιαία λύκεια και εκεί θα δούμε πραγματικά μια συρρίκνωση δομών και εκπαιδευτικών. Έχουμε λοιπόν μια φθίνουσα πορεία στην ποιότητα της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, ζήτησε από μαθητές και εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν σε φαινόμενα που θα παρουσιαστούν μέσα στο καλοκαίρι γιατί τα «καλά» έρχονται πάντα καλοκαίρι. Παράλληλα ζήτησε από το υπουργείο να πάρει πίσω την απόφαση.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας: Διαδικτυακή εκδήλωση: Βιώσιμη ανάπτυξη και Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία την Τετάρτη 3 Μαρτίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν ανοιχτή διαδικτυακή ...