Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοζάνη: Επάρκεια σε αμνοερείφια με 1 ευρώ φθηνότερα από πέρυσι

Κοζάνη: Επάρκεια σε αμνοερείφια με 1 ευρώ φθηνότερα από πέρυσι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αφθονία σε αμνοερείφια παρατηρείται στην πασχαλινή αγορά της Κοζάνης, με τις τιμές να είναι λίγο χαμηλότερες από πέρυσι, ωστόσο η κρίση κάνει περισσότερο διστακτικούς τους καταναλωτές, οι οποίοι περιορίζονται στα απαραίτητα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης, Θωμά Γκιάτα, «στην αγορά της Κοζάνης υπάρχει επάρκεια αμνοερειφίων, η ποιότητα είναι δεδομένη, καθώς στα παραδοσιακά κρεοπωλεία ο καταναλωτής θα προμηθευτεί αρνάκι ή κατσικάκι του γάλακτος μέχρι 60 ημερών». Τόνισε ότι «ο κόσμος ακόμη και στον καιρό της κρίσης, με τους μειωμένους μισθούς και συντάξεις ψάχνει το καλό αρνάκι του κρεοπωλείου της γειτονιάς, ξέροντας ότι θα το πληρώσει λίγο ακριβότερο σε σχέση με τα πολυκαταστήματα που δεν ξέρει τι θα πάρει. Επίσης, υγειονομικά είναι όλα τα σφάγια ελεγμένα, καθώς οι έλεγχοι στο σφαγείο της Κοζάνης είναι εντατικοί, ενώ συνεχείς έλεγχοι γίνονται και στα κρεοπωλεία». Πρόσθεσε ότι «οι τιμές στο αρνί και κατσίκι είναι στα 8 – 8,50 ευρώ το κιλό, φθηνότερες κατά 1 – 1,5 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών, οι καταναλωτές άρχισαν δειλά – δειλά τις αγορές. Για την ώρα τα κρεοπωλεία δέχονται κυρίως τις παραγγελίες και η παραλαβή θα γίνει την Μεγάλη Παρασκευή με αποκορύφωμα το Μεγάλο Σάββατο. Πάντως, παραδέχτηκε ότι «η κίνηση και ο τζίρος τα τελευταία χρόνια της κρίσης μειώνεται συνεχώς, αλλά ο Έλληνας έστω και με τα λιγοστά οικονομικά του το αρνάκι ή το κατσικάκι θα το πάρει». Στο ερώτημα αν το παίρνει ολόκληρο, απάντησε ότι «αυτοί που έπαιρναν μέχρι πέρυσι ολόκληρο θα το πάρουν και φέτος».
Εκτιμάται ότι για τις ανάγκες τις πασχαλινής αγοράς σφάχτηκαν στο σφαγείο της Κοζάνης περί τις 8.000 με 10.000 αμνοερείφια. Η σφαγή στο σφαγείο Κοζάνης θα συνεχιστεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη ίσως και την Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης, να σημειωθεί ότι από την Αποκριά και εντεύθεν με τη νηστεία, περί τα 5.000 αμνοερείφια εξήχθησαν στην Ιταλία.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας