Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κοζάνη: Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Λασσάνη (video-φωτο)

Κοζάνη: Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Λασσάνη (video-φωτο)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές προσωπικότητες της Κοζάνης το Γεώργιο Λασσάνη ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή το πρωί στο αρχοντικό Λασσάνη, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Mελετών, με τίτλο  “Γεώργιος Λασσάνης – Ο Κοζανίτης Homo Universalis”. Για την προσωπικότητα του Λασσάνη μίλησαν ο Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Κ.Δ.Β.Κ. και ο Δημήτρης Μυλωνάς, δρ. κλασσικής αρχαιολογίας.

Ο Γεώργιος Λασσάνης (1793 – 7 Ιουλίου 1870) ήταν Έλληνας λόγιος και πολιτικός. Ανέπτυξε δραστηριότητα ως συγγραφέας, δραματουργός, δάσκαλος ενώ παράλληλα συμμετείχε στην επανάσταση του 1821. Ήταν συνεργάτης του Αλ. Υψηλάντη και βοήθησε στην προετοιμασία της ελληνικής επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες. Μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους κατέλαβε υψηλά αξιώματα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Σπουδών, αναδεικνύοντας αυτή τη φορά τον Γ. Λασσάνη, μια σπουδαία προσωπικότητα της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής, ενώ η εν λόγω εκδήλωση ξεκινούν τα προεόρτια του μνημοσύνου από το θάνατό του, ενώ σε λίγες ημέρες γιορτάζουμε την επέτειο της επανάστασης.

Φωτογραφίες video: Γιώργος Τριανταφύλλου


 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη