Αρχική > Παραπολιτικά > Κουβέντα για το ‘‘Μακεδονικό’’ στο ΔΣ Εορδαίας – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 27/12/2017

Κουβέντα για το ‘‘Μακεδονικό’’ στο ΔΣ Εορδαίας – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 27/12/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μία πρόταση της ομοσπονδίας Μακεδονικών Σωματείων για συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας εν’ όψει της διαπραγμάτευσης για το ‘’όνομα’’, δημιούργησε ένταση στην προχθεσινή συνεδρίαση.

Η ομοσπονδία ζητεί την συμπαράσταση της αυτοδιοίκησης, για να μην περάσουν συμβιβασμοί, που απεμπολούν τα εθνικά δίκαια και είναι έτοιμη για μεγάλες αντιδράσεις στην τακτική της πολιτικής ηγεσίας, που βλέπει ‘’χαλαρά’’ το ζήτημα της ονομασίας.

Στην τοποθέτηση του, μετά την εισήγηση του Δημάρχου, ήταν εκρηκτικός ο πρώην Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Δεν είναι ασθενής η μνήμημος είπε. Καταγγέλλω την ΚΕΔΕ για απουσία, ενώ την δεκαετία του 90 είχε πρωτοστατήσει με τα συλλαλητήρια και είχε θέση, να μην χρησιμοποιηθεί στην διαπραγμάτευση η λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά της.

Ακόμη ο Σοφοκλής, στηλίτευσε την στάση της κυβέρνησης, η οποία αθόρυβα ξεφεύγει από την Εθνική θέση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το 1992. «Δεν νομιμοποιείται, είπε, η σημερινή κυβέρνηση να συζητά για γεωγραφικό προσδιορισμό».

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και η Αντωνία Χόλμπα εκφράζοντας την γνωστή άποψη του ΚΚΕ για γεωγραφικό προσδιορισμό, χωρίς αλυτρωτικές διαθέσεις.

Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν ο Στέφανος Μπίγγας, υποστηρίζοντας τις παλαιότερες εθνικές θέσεις για μη χρήση του όρου Μακεδονία των παραγώγων της, ενώ υπενθύμισε την παλαιότερη στάση του ΚΚΕ για το ‘’Μακεδονικό’’.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team