Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > Ποδόσφαιρο > Κώστας Τσαγκαλίδης: Η Άρδασσα άξιζε την άνοδο- Με μερικές προσθήκες θα πάμε καλά και στην Α΄ Κατηγορία (βίντεο)

Κώστας Τσαγκαλίδης: Η Άρδασσα άξιζε την άνοδο- Με μερικές προσθήκες θα πάμε καλά και στην Α΄ Κατηγορία (βίντεο)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο Κώστας Τσαγκαλίδης τα 2 τελευταία χρόνια βρίσκεται στον πάγκο του Μέγα Αλέξανδρου Άρδασσας. Καταγόμενος και ο ίδιος από εκεί αποδέχθηκε πριν μια διετία τη πρόσκληση- πρόκληση της διοίκησης να κάνει μια ομάδα σχεδόν από την αρχή με παίκτες από τον χωριό και κατάφερε φέτος να την επαναφέρει στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Στη συζήτηση που είχαμε μαζί του μας μίλησε για την επιτυχία του Μέγα και όχι μόνο.

Ερ.: Κώστα μίλησες μας λίγο για την φετινή επιτυχία του Μέγα Αλέξανδρου και την επιστροφή του στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ..

Κ.Τ.: Το καλό ξεκίνησε από την περσινή χρονιά όταν ξεκινήσαμε. Ένα πράγμα φαίνεται από την αρχή αν πάει καλή ή δεν πάει. Έχουμε ένα πολύ καλό συμβούλιο με νέα παιδιά ενώ και η ομάδα απαρτιζόταν επί το πλείστων με παιδιά από το χωριό.

Το πάντρεμα που έγινε ανάμεσα σε παίκτες και διοίκηση ήταν πολύ καλό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο και έτσι την πρώτη χρονιά η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία άσχετα αν δεν ανεβήκαμε.

Φέτος όμως με τις προσθήκες που κάναμε από έμπειρους και καλούς παίκτες κάποιοι από το χωριό κάποιοι όχι, κάναμε το βήμα για την Α΄ Κατηγορία.

Θέλω να ευχαριστήσω το συμβούλιο που ήταν πάντα κοντά μας, τους ποδοσφαιριστές μου που παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες πολλές φορές μιας και λόγω από τις δουλειές, τα φροντιστήρια κάναμε πάντα 7 η ώρα προπόνηση καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα στην Β΄ Κατηγορία που είχε βέβαια και άλλες καλές ομάδες.

Ο δικός μας όμιλος ήταν πολύ καλός και πιο δύσκολος από τον πρώτο αλλά εμείς καταφέραμε να συσπειρώσουμε τους πάντες γύρω από την προσπάθειας μας, όπως είπα καλό πάντρεμα διοίκηση-προπονητές μιας και είχαμε και το Θόδωρο Τσίρη σαν προπονητή τερματοφυλάκων που βοήθησε και αυτός πολύ- παίκτες και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Ερ.: Πόσο θετικό είναι για μια ομάδα να έχεις παίκτες από το χωριό όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η Άρδασσα να γίνει μια οικογένεια και να έχει επιτυχίες.

Κ.Τ.: Είναι πολύ σημαντικό από διάφορες απόψεις. Αρχικά το οικονομικό γιατί δεν πληρώνεις βενζίνες και δεν έχεις έξοδα αλλά και το ότι αγαπάνε από την άλλη αυτό που κάνουν, παίζουν για το χωριό τους και άλλωστε αυτό ήταν και για μένα ένα κίνητρο να πάω στο χωριό μου να δουλέψω και με μικρά παιδιά όπως δούλευα τόσα χρόνια και στις Ακαδημίες και που μου αρέσει να το κάνω. Αλλά από την άλλη υπάρχει και το αλλά ότι δεν μπορείς μόνο με μικρά παιδιά. Πρέπει να υπάρχει και ο έμπειρος που θα μαθαίνει από αυτόν ο πιτσιρικάς και θα αποδίδει στο γήπεδο τα αναμενόμενα.

Ερ.: Πόσο κοντά ήταν ο κόσμος στη φετινή σας προσπάθεια

Κ.Τ.: Το μεγάλο μας ατού φέτος ήταν ο κόσμος του χωριού. Είχαμε πάρα πολύ κοντά τους φιλάθλους του χωριού και ήταν αυτός που μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο να πάμε τόσο καλά. Καταφέραμε να φέρουμε τον κόσμο πολύ κοντά στην ομάδα και ελπίζω αυτό το πρόβλημα με τον κορωνοϊό να μη διώξει τον κόσμο μας που είναι ο 12ος παίκτης.

Ερ.: Άρα Κώστα πιστεύεις πως αν αποφασιστεί να γίνονται τα παιχνίδια χωρίς κόσμο θα επηρεάσει από πολλές απόψεις τις ομάδες.

Κ.Τ.: Σωστό αυτό που λες αλλά πιστεύω πως όπως έχει προσαρμοστεί ο κόσμος στις συνθήκες του κορωνοϊού θα μπορεί να έρχεται στο γήπεδο να τηρούν τις αποστάσεις αλλά όπως και να γίνει τους χρειαζόμαστε κοντά μας γιατί χωρίς αυτούς ούτε εμείς θα ήμαστε καλά αλλά ούτε καμία ομάδα. Η εμπειρία μου αυτό λέει ότι όλες οι ομάδες παίζουν για τον κόσμο τους. Τους δικούς τους ανθρώπους και ειδικά στα χωριά.

Για αυτό αν δεν επιτραπούν οι φίλαθλοι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για πολλές ομάδες.

Ερ.: Κώστα ανέφερες πιο πάνω ότι ο 2ος όμιλος ήταν ένας καλός όμιλος και πιο δύσκολος από τον 1ο. Πες μας λίγα λόγια για τον όμιλο.

Κ.Τ.: Ο όμιλος μας σίγουρα ήταν πολύ δυνατός αφού οι ομάδες δεν είχαν μεγάλες διαφορές. Υπήρχαν 4-5 πολύ καλές ομάδες και μπορούσες σε κάθε αγωνιστική να χάσεις βαθμούς τόσο εκτός όσο και εκτός. Οι Πύργοι, ο Ατρόμητος, ο Περδίκας, η Κοζάνη 2004 και εμείς φυσικά ήμασταν πολύ καλές ομάδες όπου μπορούσαν και ήταν ικανές για κάθε αποτέλεσμα. Είχατε δει το Περδίκα να κερδίζει μέσα στους Πύργους αλλά και πάλι αυτό που θα πω είναι ότι εμείς είχαμε λίγο καλύτερο σύνολο από τις υπόλοιπες ομάδες και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε τη πρώτη θέση.

Ερ.: Η 2η ομάδα που ανεβαίνει από τον όμιλο η Δόξα Βερμίου Πύργων δίκαια σας ακολουθεί στην μεγαλύτερη κατηγορία ή όποια και αν ανέβαινε θα το άξιζε.

Κ.Τ.: Εγώ Θεόφιλε θα πω ότι εμείς ήμασταν δίκαια πρώτοι. Από εκεί και μετά υπήρχαν και άλλα δύσκολα παιχνίδια αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι μέσα στους Πύργους αλλά και να το χάναμε δεν θα είχαμε πρόβλημα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κορωνοϊός ωφέλησε άλλες ομάδες και όχι εμάς.

Ερ.: Πλέον για τον Μέγα Αλέξανδρο υπάρχει η πρόκληση της Α΄ Κατηγορίας. Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και εκεί;

Κ.Τ.: Η ομάδα τον κορμό τον έχει. Η Α΄ Κατηγορία είναι σίγουρα πολύ δύσκολη γιατί από την στιγμή που δεν υπάρχει μια ομάδα να απορροφήσει όλους τους καλούς παίκτες αυτοί έχουν μοιραστεί σε πολλές ομάδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές δυνατές.

Η Α΄ Κατηγορία είναι πρόκληση για την ομάδα αλλά με τις προσθήκες που θα κάνω, τις 3-4 προσθήκες, αφού πιστεύω ότι θα μείνω στην ομάδα μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να μη δεν τα βρω με τη διοίκηση, η ομάδα θεωρώ ότι θα πάει αρκετά καλά.

Ερ.: Αν η Α΄ Κατηγορία γίνει σε 2 ομίλους θεωρείς ότι θα είναι καλό;

Κ.Τ.: Θεωρώ ότι θα είναι καλό γιατί οι ομάδες δεν θα κάνουν μεγάλα ταξίδια και οικονομικά θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες της περιοχής που κάνουν αγώνα για να ανταπεξέλθουν και ειδικά τα χωριά γιατί οι ακαδημίες συνήθως έχουν παιδιά. Στα χωριά είναι πιο δύσκολο να κρατήσεις τα παιδιά στην ομάδα.

Ερ.: Κώστα τη νέα χρονιά στην Α΄ Κατηγορία θα υπάρχουν 5 ομάδες από την περιοχή (Εορδαϊκός, Καρυοχώρι, Ηρακλής, Άρδασσα, Πύργοι), στην Β΄ 3 (Ατρόμητος, Βυζαντινός και Περδίκας) και αν προσθέσουμε και τον Φούφα βλέπουμε ότι έχουμε μόνο 9 ομάδες.

Αυτό δείχνει ότι το ποδόσφαιρο στην Εορδαίας συρρικνώνεται. Ποια η γνώμη σου.

Κ.Τ.: Σίγουρα το ποδόσφαιρο συρρικνώνεται τα παιδιά αποκτούν άλλα ενδιαφέροντα και δεν κατεβαίνουν στο γήπεδο. Γιατί για να είσαι ποδοσφαιριστής πρέπει να ξεχωρίζεις από τους άλλους. Πρέπει να κάνεις θυσίες, να κουραστείς να έχεις πείσμα να κάνεις θυσίες και γενικά πράγματα που τη σήμερον ημέρα τα παιδιά δεν τα επιδιώκουν. Κοιτάνε την ευκολία, τον υπολογιστή και γενικά άλλα πράγματα γιατί και αυτό που λένε έχουν πολλά διαβάσματα δεν συμφωνώ γιατί αν έρθεις στο γήπεδο αδειάζεις το μυαλό σου και στη συνέχεια αποδίδεις καλύτερα και στο διάβασμα και τη μελέτη.

Ο αθλητισμός καλό κάνει και κακό δεν κάνει. Ούτε στο διάβασμα ούτε στην υγεία ούτε πουθενά. Μόνο καλό μπορεί να προσφέρει και παροτρύνω τα παιδιά να κατέβουν στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Ερ.: Πιστεύεις ότι λείπουν και οι παράγοντες που θα μπορέσουν να κρατήσουν μια ομάδα;

Κ.Τ.: Σίγουρα. Το Α και το Ω είναι μια καλή διοίκηση. Αν υπάρχει μια καλή διοίκηση όλα πάνε καλά. Το καλό για μας είναι ότι όλα τα παιδιά στην διοίκηση πέρα από το ότι είναι νεαροί έχουν παίξει και ποδόσφαιρο και έτσι γνωρίζουν τι γίνεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έτσι ήμαστε πολύ τυχεροί που είναι δίπλα μας και έχουν όρεξη και ελπίζω και του χρόνου να πάνε όλα καλά.

Ερ.: Όσο αναφορά στην Α΄ Κατηγορία η άνοδος της Κοζάνης ήταν δίκαιη;

Κ.Τ.: Σίγουρα δεν υπήρχαν πολλές ομάδες να την ανταγωνιστούν, αλλά και πάλι είχε λίγο καλύτερη ομάδα και πιστεύω ότι δίκαια ανέβηκε μιας και ήταν οργανωμένη και είχε καλό υλικό.

Ερ.: Τη νέα χρονιά θα έχουμε μια ομάδα στην Β΄ Εθνική και 2 ομάδες στην Γ΄ . Αυτό θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο της περιοχής;;

Κ.Τ.: Βέβαια. Όλες οι ομάδες στις μεγαλύτερες κατηγορίες είναι πρόκληση για τους μικρούς ποδοσφαιριστές να έχουν δηλαδή μια ομάδα που να θέλουν να παίξουν. Όπως εμείς είχαμε τον Εορδαϊκό και ήταν το όνειρο μας να παίξουμε εκεί ακόμα και στην Κοζάνη. Αυτό ήταν ένα κίνητρο για μας να κάνουμε τις θυσίες που έπρεπε για να πάμε μπροστά και να παίξουμε σε αυτές.

Ερ.: Κώστα κλείνοντας θα ήθελα να σε ρωτήσω. Ταλέντα υπάρχουν στο Νομό;

Κ.Τ.: Ταλέντα υπάρχουν πάρα πολλά τόσο στο νομό όσο και στην Εορδαία. Απλώς θέλουν καλή δουλειά και διαχείριση. Οι πατεράδες πολλές φορές ξεφεύγουν και νομίζουν ότι έχουν το «παικταρά» με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να «χάνουν» λίγο το δρόμο.

Αλλά αν τα παιδιά είναι προσγειωμένα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερες κατηγορίες γιατί υπάρχουν οι ακαδημίες που δουλεύουν σωστά και συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουν. Γιατί αν δουλέψουν σωστά μπορούν να βγάλουν πολλά ταλέντα γιατί έχουν μια σειρά. Έχω δουλέψει σε ακαδημίες και ξέρω πως δουλεύουν.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σταύρος Παπασωτηρίου: 6 νέοι μόνιμοι γιατροί στο Μποδοσάκειο και αυτοτέλεια του Ογκολογικού Τμήματος – «Το Μποδοσάκειο έχει αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει και του αξίζει»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ...