Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Κώστας Μπακογιάννης για τον Χ. Ακριτίδη: «Όποτε συναντάγαμε τα δύσκολα παίρναμε τηλέφωνο τον Χρόνη» – Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Κώστας Μπακογιάννης για τον Χ. Ακριτίδη: «Όποτε συναντάγαμε τα δύσκολα παίρναμε τηλέφωνο τον Χρόνη» – Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού της Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα (1/7), ύστερα από πρωτοβουλία του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρόνη Ακριτίδη εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα: Το στοίχημα της συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιστημονικών Φορέων»

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ενώ συμμετείχαν με εισηγήσεις ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νικόλαος Σαρρής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Μανώλης Καρακάσης, ο  Πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Θεόδωρος Σιόγκας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Αθανάσιος Δραγατσίκας.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία που τον συνδέει με τον Χρόνη Ακριτίδη. «Ο Χρόνης από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας στην προσπάθεια που κάναμε στον Δήμο Καρπενησίου αλλά και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Όποτε συναντάγαμε τα δύσκολα παίρναμε τηλέφωνο τον Χρόνη. (…) Γιατί ο Χρόνης πέρα από τον καλό του χαρακτήρα έχει και δυο πολύ σημαντικά προσόντα, είναι εξαιρετικός επιστήμονας, πάρα πολύ καλός στη δουλειά του, αλλά και έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. (…) Τον παρακαλούσα να κατέβει στην Αθήνα μαζί μας, όμως εκείνος επέμενε, ήθελε να είναι εδώ, ήθελε να δώσει τη μάχη για τον τόπο του, ήθελε να δώσει τη μάχη για τους ανθρώπους του. (…) Κατάλαβα τον δεσμό που έχει ο Χρόνης με αυτόν τον τόπο. (…) Γιατί ο Χρόνης δεν μιλούσε γενικά και αφηρημένα για την Κοζάνη, δεν ήταν ένα πολιτικό έργο που είχε ανεβάσει, ήταν πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι. Ήταν οι γονείς του, ήταν οι αδελφές του, ήταν τα ανίψια του, ήταν οι συμμαθητές του, ήταν οι δάσκαλοί του, οι φίλοι του, ήταν όλοι αυτοί που συνέθεταν το παζλ της ζωής του. Γι’ αυτό είναι σήμερα εδώ ο Χρόνης».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκδήλωσης ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε «Το θέμα αυτό έχει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον. (…) Έχω πάει σε ατελείωτες προεκλογικές εκδηλώσεις υποψηφίων βουλευτών. Συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι ότι ανεβαίνει πάνω ο υποψήφιος, στέκει μόνος πάνω στη σκηνή και αναλύει το σχέδιό του, είναι όμως πάντα ένα έργο με έναν πρωταγωνιστή. Αυτό που γίνεται σήμερα το βράδυ στην Κοζάνη είναι πολύ σπουδαίο. Γιατί ο Χρόνης άκουσε περισσότερο και μίλησε λιγότερο. Γιατί αυτό είναι ένα νέο σύγχρονο μοντέλο άσκησης πολιτικής. Αυτό είναι το αύριο, είναι ο πολιτικός πολιτισμός, είναι η συνεργασία, είναι η συνεννόηση, είναι το όλοι μαζί».

Στη συνέχεια ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις προηγούμενες θητείες του στην τοπική αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι «αρχίσαμε να κτίζουμε από κάτω προς τα πάνω συμμαχίες. Σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς, του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, και την κοινωνία» περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ως Περιφερειάρχης το ζήτημα του Ασωπού.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Χρόνης Ακριτίδης αφού ευχαρίστησε τον Κώστα Μπακογιάννη αλλά και τους προέδρους των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του αναφέρθηκε στη νέα γενιά πολιτικής σκέψης και αντίληψης που εκπροσωπεί ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων αλλά και στις επιτυχημένες θητείες του στο Καρπενήσι και τη Στερεά Ελλάδα. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε την ανάγκη συνεργασίας του συνόλου των τοπικών φορέων του τόπου, λέγοντας ότι πρέπει «να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν, να κοιτάξουμε πέρα από κομματικά στεγανά, συντεχνιακά συμφέροντα, τοπικιστικές εμμονές». Επίσης, είπε ότι με τη χθεσινή εκδήλωση γίνεται η αρχή καθώς ο νομός έχει ανάγκη από συνεργασία και σχέδιο καθώς «πρέπει να κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι, παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτευτές, βουλευτές. Συνεργασία σημαίνει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο όπου καταρχάς θα συζητάμε ισότιμα, χωρίς καχυποψίες, ενδοιασμούς, καιροσκοπισμούς, κομματικές ταυτότητες. Ένα πλαίσιο που κάθε πλευρά θα καταθέτει τις δικές της προτάσεις για το μέλλον του τόπου. Ένα πλαίσιο που κάθε πλευρά θα αναλάβει μια συγκεκριμένη αποστολή: οι Φορείς να προτείνουν, οι Βουλευτές να στηρίζουν, να προωθούν και να πιέζουν την Κεντρική Κυβέρνηση αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο μέτρο που της αναλογεί. Ο νομός μας βρίσκεται ένα βήμα πριν από το σημείο που μετά δεν θα υπάρχει γυρισμός.(…) Δεν μπορεί να συνεχίζει να αποτελεί βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο του νομού μας η αποκλειστική οικονομική εξάρτησή του από τη ΔΕΗ. Δεν μπορεί να συνεχίζει να αποτελεί βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο η ευρωπαϊκή αγροτική επιδότηση. Ο τόπος μας χρειάζεται το δικό του αναπτυξιακό σχέδιο. (…) Ένα σχέδιο που θα βασισθεί στον θησαυρό αυτού του τόπου, τα παιδιά, τους επιστήμονες, τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους μας, τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις μας. Ένα σχέδιο που θα διασυνδέσει το πανεπιστήμιο, την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση, τον τουρισμό.  Ένα σχέδιο που θα βασισθεί στο τόσο πλούσιο αλλά και τόσο αναξιοποίητο πολιτιστικό, ιστορικό, φυσικό απόθεμά του Νομού μας».

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σαρρής αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού. Ο Πρόεδρος του ΤΔΜ/ΟΕΕ Κοζάνης κ. Καρακάσης επεσήμανε τον ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου και των μελών του στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο που χρειάζεται η περιοχή. Ο Πρόεδρος του ΠΔΜ/ΓΕΩΤΕΕ κ. Θεόδωρος Σιόγκας τόνισε τον ρόλο του πρωτογενούς τομέα για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής αλλά και την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων, ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Αθανάσιος Δραγατσίκας υπογράμμισε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εμπορική κοινότητα του νομού καθώς και σειρά προτάσεων για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team