Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοσμοσυρροή στην ορκωμοσία του Παναγιώτη Πλακεντά και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας

Κοσμοσυρροή στην ορκωμοσία του Παναγιώτη Πλακεντά και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Μήνυμα ενότητας και κοινής συμπόρευσης όλων των δημοτικών παρατάξεων για το καλό του Δήμου Εορδαίας, έστειλε ο νέος Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Εορδαίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας το οποίο κατακλύστηκε κυριολεκτικά από κόσμο.

Ο κ. Πλακεντάς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εκλογές «κατέγραψαν τη βούληση του λαού, των πολιτών του Δήμου Εορδαίας, και έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Την εντολή συνεργασίας όλων των εκλεγμένων σαν μια γροθιά, μια φωνή, έναν στόχο: να πάμε το Δήμο Εορδαίας στην επόμενη μέρα όλοι μαζί. Κρατώντας τα θετικά, διορθώνοντας τα ενοχλητικά, αλλάζοντας άμεσα τα κακώς κείμενα, αρχίζουμε την κοινή μας πορεία».

Επισήμανε μάλιστα ότι «από την πρώτη μέρα της προεκλογικής περιόδου ως την τελευταία ξεκαθαρίσαμε ότι, πρόθεσή μας είναι να ενώσουμε την Εορδαία, και χαίρομαι γιατί σ’ αυτήν την προσπάθεια υπάρχει ανταπόκριση στήριξης και νοοτροπία συνεργασιών». Στην προσπάθεια αυτή, τόνισε χρειάζονται «ανοικτές πόρτες και δεν χωράνε εγωισμοί. Το θέλω πρέπει να γίνει εμείς. Δεν χωράνε βερμπαλισμοί, δεν μπορεί να ωραιοποιούμε πράγματα και καταστάσεις» και δήλωσε: «Θα συνεργαστούμε με όλους όσους το επιθυμούν, αφουγκραζόμενοι τα θέλω της τοπικής κοινωνίας και αυτό θα γίνει με πράξεις και όχι με λόγια. Θα γίνει με πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και όχι διαίρεση κι αφαίρεση. Θα γίνει με γνώμονα όχι τι έγινε ή τι ειπώθηκε αλλά με αυτά που θα γίνουν για να έχουμε την πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες στο επίπεδο που πρέπει».

Ο κ. Πλακεντας δήλωσε επίσης πως πρόθεσή του είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει χώρος παραγωγής σκέψης, ιδεών, αποφάσεων για μικρά και μεγάλα, εύκολα ή δύσκολα, ενώ υπογράμμισε πως πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής είναι η άμεση και καθημερινή συνεργασία και συναπόφαση με τους προέδρους και τα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων της Εορδαίας, καθώς και η επιδίωξη για κοινή πορεία και στενή συνεργασία με τη νέα περιφερειακή αρχή Δυτικής Μακεδονίας και τους βουλευτές του νομού Κοζάνης.

Καλή και δημιουργική θητεία για να παραχθεί καλό έργο για το δήμο ευχήθηκε ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή ορκωμοσίας, ενώ καλό έργο ευχήθηκαν και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον χαιρετισμό τους. Δύο μάλιστα εξ αυτών, οι Στάθης Κοκκινίδης και Αντωνία Χόλμπα, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και οι πέντε βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης κ.κ. Γ. Αμανατίδης, Π. Βρυζίδου, Σ. Κωνσταντινίδης, Μ. Παπαδόπουλος και Κ. Βέτα,, ο απερχόμενος δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, οι νέοι δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου, Βοΐου και Κατερίνης, πρώην αυτοδιοικητικοί –μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι Γρηγόρης Τσιούμαρης και Σταύρος Φραγκουλίδης, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη