Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κορωνοϊός: Πάνω από 300 ελέγχους από κλιμάκια της Περιφέρειας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λαϊκές

Κορωνοϊός: Πάνω από 300 ελέγχους από κλιμάκια της Περιφέρειας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λαϊκές

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • Τηλεδιάσκεψη αντιπεριφερειαρχών για την «επόμενη ημέρα»
  • Ανησυχία στον κτηνοτροφικό κλάδο λόγω Πάσχα

Πάνω από 300 ελέγχους έχουν διενεργήσει τις τελευταίες ημέρες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μεικτά κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στα εν λόγω κλιμάκια μετέχουν υπάλληλοι της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Κτηνίατρος της ΔΑΟΚ και της Δνσης Κτηνιατρικής (για την ΠΕ Κοζάνης), αλλά και υπάλληλος της Δ/νσης Ανάπτυξης, ενώ συντονιστής του έργου είναι ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γεώργιος Βαβλιάρας.

«Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να λειτουργούν κάτω από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Την πρώτη εβδομάδα τα κλιμάκια βγήκαν για ενημέρωση και από σήμερα συνεχίστηκαν κανονικά οι έλεγχοι και όπου χρειαστεί θα βεβαιωθούν και παραβάσεις», τόνισε ο κ. Βαβλιάρας μιλώντας στον «Π».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόνο μικροπαραβάσεις, ενώ ζητούμενο είναι να εφαρμόζονται απόλυτα τα προβλεπόμενα, όπως χρήση γαντιών, μασκών, να μην υπάρχει συνωστισμός κ.ο.κ.

Επίσης, έλεγχοι θα γίνονται και σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, μιας και με τις αλλαγές που προβλέπονται, οι εκθέτες έχουν μειωθεί κατά στο μισό με πέντε μέτρα απόσταση ανά πάγκο μεταξύ τους.  Όλοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες, σημειώνει ο κ. Βαβλιάρας, προσθέτοντας πως «σε θέματα υγείας δεν κάνουμε εκπτώσεις».

Τηλεδιάσκεψη με το Υπ. Τουρισμού

Εντωμεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βαβλιάρας συμμετείχε σε σχετική θεματική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, παρουσία όλων των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, για ό,τι προκύπτει σε σχέση με τον κορωνοϊό για θέματα τουρισμού που «παγώνουν» όλα.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα και στο κομμάτι του τουρισμού, σχολίασε ο ίδιος, λέγοντας πως ζητούμενο τώρα είναι να καθοριστούν και τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν στην περιοχή. Ήδη έχει καθοριστεί για την ΠΕ Γρεβενών και τα συνδικαλιστικά όργανα των ξενοδόχων στους νομούς της Δ. Μακεδονίας θα καθορίσουν και για τις άλλες περιφερειακές ενότητες.

 

Τηλεδιάσκεψη Αντιπεριφερειάρχων

Εντωμεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης έγινε τηλεδιάσκεψη της περιφερειακής αρχής με όλους τους αντιπεριφερειάρχες, θεματικούς και χωρικούς, ώστε να ετοιμάζονται όλοι στα πόστα τους, για την επόμενη ημέρα. Αυτό που ζητήθηκε, είναι ο καθένας να ετοιμάζει τον προγραμματισμό του, να συνεχίζει να υλοποιεί ότι χρειάζεται ώστε για όποια προγράμματα θα βγουν στον αέρα, όταν θα περάσει η πανδημία, η περιοχή να είναι έτοιμη.

 

Ανησυχία στον κτηνοτροφικό κλάδο λόγω Πάσχα

Ωστόσο, ένα ζητούμενο των ημερών, που απασχολεί ιδιαίτερα τον κτηνοτροφικό κλάδο, είναι που θα διοχετευθούν τα εμπορεύματά τους, κάτι που απασχολεί όσους εκτρέφουν αμνοερίφια ενόψει και του Πάσχα. «Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε την κατάσταση», σχολίασε ο κ. Βαβλιάρας, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και η ανησυχία μεγάλη για τους κτηνοτρόφους.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Χρυσοχοΐδης: Χωρίς πυροβόλα όπλα οι αστυνομικοί στα ΑΕΙ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο στα πανεπιστήμια είπε Οι αστυνομικοί που θα φρουρούν τα πανεπιστήμια, δεν θα φέρουν πυροβόλα ...