Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κορεντσίδης(Καστοριάς), Ζευκλής(Βοΐου) και Γιαννάκης(Φλώρινας) στηρίζουν Λάζαρο Κυρίζογλου για την ΚΕΔΕ-

Κορεντσίδης(Καστοριάς), Ζευκλής(Βοΐου) και Γιαννάκης(Φλώρινας) στηρίζουν Λάζαρο Κυρίζογλου για την ΚΕΔΕ-

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤην υποψηφιότητα του Δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρου Κυρίζογλου, υποστηρίζουν για την ΚΕΔΕ τρεις Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, υπογράφοντας σχετικό κείμενο της υποψηφιότητας του για 5η φορά εκλεγμένου Δημάρχου.

Πρόκειται για τους Δημάρχους Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, Βοΐου Χρήστο Ζευκλή και Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους 64 αυτοδιοικητικούς ανά τη χώρα, που εκδήλωσαν τη στήριξή τους στο Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος αύριο στην Αθήνα παρουσιάζει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Κυρίζογλου είναι ο ένας πόλος της «γαλάζιας» μάχης, η οποία διαφαίνεται στον ορίζοντα των εκλογών της ΚΕΔΕ, τον Νοέμβριο, με το Μέγαρο Μαξίμου να μην έχει λάβει θέση, ούτε για τον έτερο υποψήφιο, Δημήτρη Παπαστέργιου, Δήμαρχο Τρικκαίων.

Οι ισορροπίες βέβαια θα διαμορφωθούν τον Οκτώβριο, στις εκλογές των ΠΕΔ σε όλη τη χώρα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση των Δημάρχων που ανήκουν στο χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ, που μετά και την ήττα του Απόστολου Κοιμήση, στην Αμφιλοχία, είναι λογικό να αναζητήσουν νέο επικεφαλής.

Τον Λάζαρο Κυρίζογλου, στηρίζει ένα ισχυρό μπλοκ αυτοδιοικητικών από τη Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, με στόχο η Προεδρεία της ΚΕΔΕ να περάσει στα χέρια Δημάρχου της περιοχής, μιας και μετά την 8ετία του Πάρι Κουκουλόπουλου, την διοίκηση είχαν οι Νικήτας Κακλαμάνης(Αθηναίων), Κώστας Ασκούνης(Καλλιθέας) και Γιώργος Πατούλης(Αθηναίων).

Ζήσης Πιτσιάβας

Η αναλυτική διακήρυξη με τις υπογραφές για την υποψηφιότητα Κυρίζογλου έχει ως εξής:

Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023, οι 332 Δήμοι της Χώρας καλούνται να λειτουργήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες, διαπλέοντας το αχαρτογράφητο «κλεισθένειο» πέλαγος και έχοντας υποστεί, κατά την προηγηθείσα μνημονιακή δεκαετία, αλλεπάλληλες περικοπές πόρων και σωρεία λειτουργικών περιορισμών και επιβαρύνσεων.

Αποτελεί πανθομολογούμενο γεγονός το ότι, παρά τις πρωτοφανείς περικοπές και επιβαρύνσεις της, αυτή την κρίσιμη δεκαετία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδείχθηκε ως ο καθοριστικότερος και πλέον αξιόπιστος παράγοντας για την διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Στη νέα περίοδο, που αρχίζει τώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες, και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί, λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί.

Καλείται να θεραπεύσει τις πληγές μιας δεκαετούς οικονομικής αιμορραγίας, στελεχιακής αποψίλωσης αλλά και θεσμικής, εκ μέρους της Κεντρικής Εξουσίας, απαξίωσής της.

Κυρίως όμως καλείται να πρωταγωνιστήσει στην ουσιαστική Διοικητική Μεταρρύθμιση του συνόλου του Διοικητικού Συστήματος της Χώρας σε όλα τα επίπεδα: στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση (Δήμοι), την Δευτεροβάθμια (Περιφέρειες) και στο Κεντρικό Κράτος, το οποίο, δυστυχώς, παραμένει αργό, γραφειοκρατικό και κοστοβόρο.

Σ’ αυτή την προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους και ανόρθωσης των τοπικών κοινωνιών και της ουσιαστικής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα Συλλογικά Όργανα των Δήμων μας, οι Περιφερειακές Ενώσεις και κυρίως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετέχουμε, συνεισφέροντας την αγάπη και την αφοσίωσή μας στον αυτοδιοικητικό θεσμό, τον σεβασμό και την τιμή σε όλους τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς, τους συμπολίτες μας και τις τοπικές κοινωνίες, την εμπειρία και τις γνώσεις μας από την θητεία μας στις αυτοδιοικητικές επάλξεις.

 • Συμμετέχουμε, συγκροτώντας μία «Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνεργασία», για να αγωνιστούμε συντεταγμένα, μέσα από τις γραμμές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για την βελτίωση και αναβάθμιση της θεσμικής και οικονομικής θέσης των Δήμων της Χώρας.
 • Προτάσσοντας την ενότητα και τον κοινό βηματισμό του συνόλου του αυτοδιοικητικού χώρου, όλων των δήμων της πατρίδας μας.
 • Επιζητώντας και προωθώντας τον διάλογο, την συνεννόηση και την συνεργασία, τόσο στο ενδο-αυτοδιοικητικό, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο.
 • Αρθρώνοντας καθαρό, αδέσμευτο και ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό λόγο.
 • Διεκδικώντας μαχητικά ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες.
 • Επιδιώκοντας καλόπιστα την συνεργασία με την Κεντρική Εξουσία, αλλά και μη διστάζοντας να αντιπαρατεθούμε μ’ αυτήν, όταν οι ασκούμενες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της Αυτοδιοίκησης και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. Τα χρόνια περνούν αλλά η αντιμετώπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Εξουσία, τηρουμένων των αναλογιών, παραμένει ίδια. Γι αυτό και υπάρχει πάντα διαπάλη μεταξύ Κεντρικής Εξουσίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 • Επιζητώντας περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους. Περισσότερη αποκέντρωση. Πιο απλά, περισσότερη δημοκρατία με περισσότερη αυτοδιοίκηση.
 • Προβάλλοντας και ενισχύοντας, τόσο το κοινωνικό-προνοιακό, όσο και το αναπτυξιακό-ανορθωτικό «πρόσωπο» της Αυτοδιοίκησης.
 • Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η πολιτική προστασία, η ασφάλεια των πόλεων και των οικισμών, η αντιστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση των νησιωτικών, των ορεινών, των ακριτικών  και των περιφερειακών δήμων, η διευθέτηση των προσφυγικών ροών.
 • Μεριμνώντας για την διαρκή αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων, των Δημοτικών Νομικών Προσώπων, Επιχειρήσεων, Συνδέσμων και Φορέων της Αυτοδιοίκησης, των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ αλλά και για την καταστατική θέση των αιρετών.
 • Υπηρετώντας το κορυφαίο όργανο της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ, με την ίδια διάθεση προσφοράς, την ίδια συνέπεια, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα, με τις οποίες, επί σειρά ετών, υπηρετούμε τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενώσεις μας.

Με απαρέγκλιτη τήρηση των αρχών της δικαιοσύνης, της νομιμότητας, της διαφάνειας και του ανθρωπισμού.

Εμπνεόμενοι από τις αγωνιστικές παραδόσεις και τις ιστορικές καταβολές του αυτοδιοικητικού θεσμού. Ενός θεσμού που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και επέζησε, παρά την σκλαβιά 400 χρόνων, φθάνοντας στις μέρες, μετά την Επανάσταση του 1821, έχοντας συμπληρώσει το 2021 διακόσια ολόκληρα χρόνια αγωνιστικής πορείας και βίου.

Στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό και έμπρακτη αγάπη, τόσο προς τους απανταχού της Χώρας συμπολίτες μας, όσο και προς τους εκλεκτούς συναδέλφους μας στην Αυτοδιοίκηση, τους οποίους καλούμε να πυκνώσουν τις τάξεις της «Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» και να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους κατά την επικείμενη ανάδειξη των οργάνων διοίκησης της Κεντρικής μας Ένωσης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Υποστηρίζουμε για την Προεδρία της ΚΕΔΕ την υποψηφιότητα του Λάζαρου Κυρίζογλου καταξιωμένου, έμπειρου, για πέμπτη φορά Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ υπογράφουν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα

 1. Ζέρβας Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  2. Μελετίου Νικόλαος, Δήμαρχος Ασπροπύργου, Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
  3. Μουράτογλου Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΚΕΔΕ.
  4. Τζανακούλης Κωνσταντίνος, π. Δήμαρχος Λάρισας, π. επικεφαλής παράταξης ΚΕΔΕ (2011), Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ.
  5. Τζιαχρήστας Δημήτριος, π. Δήμαρχος Δομοκού-Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΕΔΕ.
  6. Δαμουλάκης Γεράσιμος, π. Δήμαρχος Μήλου-Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ΚΕΔΕ.
  7. Παπαδόπουλος Θόδωρος, Δήμαρχος Θέρμης, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών ΚΕΔΕ.
  8. Καϊτετζίδης Ιγνάτιος, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.
  9. Ζωγράφος Αστέριος, Δήμαρχος Πολυγύρου.
  10. Γκυρίνης Παναγιώτης, Δήμαρχος Αλεξάνδρειας.
  11. Ιωαννίδης Ιωάννης, Δήμαρχος Δέλτα.
  12. Γιάννου Δημήτριος, Δήμαρχος Έδεσσας.
  13. Στάμκος Γρηγόριος, Δήμαρχος Πέλλας.
  14. Νότας Δημήτριος, Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά.
  15. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Κατερίνης.
  16. Ταχματζίδης Ιωάννης, Δήμαρχος Λαγκαδά.
  17. Κυριακίδης Δημήτριος, Δήμαρχος Κιλκίς.
  18. Σιωνίδης Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Παιονίας.
  19. Λιάμας Διαμαντής, Δήμαρχος Βόλβης.
  20. Τσαμασλής Γεώργιος, Δήμαρχος Θερμαϊκού.
  21. Καρράς Εμμανουήλ, Δήμαρχος Νέας Προποντίδας.
  22. Ντέμπλας Κυπαρίσσης, Δήμαρχος Σιθωνίας.
  23. Δαρδαμανέλης Ιωάννης, Δήμαρχος Καλαμαριάς.
  24. Χαλκιά Αναστασία, Δήμαρχος Κασσάνδρας
  25. Καρανικόλας Νικόλαος, Δήμαρχος Νάουσας
  26. Χρυσάφης Αλέξανδρος, Δήμαρχος Σερρών.
  27. Καστρινός Αλέξιος, π. Δήμαρχος Πηνειού-Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ.
  28. Δεμουρτζίδης Δημήτριος, Δήμαρχος Παύλου Μελά
  29. Μπόζης Παντελής, Δήμαρχος Νέας Ζίχνης.
  30. Δομουχτσίδης Φώτιος, Δήμαρχος Σιντικής
  31. Μανδαλιανός Κλεάνθης, Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου
  32. Τσακίρης Παντελής, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
  33. Μασλαρινός Αθανάσιος, Δήμαρχος Βισαλτίας.
  34. Κορεντζίδης Ιωάννης, Δήμαρχος Καστοριάς.
  35. Ζευκλής Χρήστος, Δήμαρχος Βοΐου
  36. Αναγνωστόπουλος Σταύρος, Δήμαρχος Χαλκηδόνας
  37. Γιαννάκης Βασίλειος, Δήμαρχος Φλώρινας.
  38. Μιχαηλίδης Σάββας, Δήμαρχος Νέστου.
  39. Μίχογλου Θωμάς, Δήμαρχος Τοπείρου.
  40. Αθανασιάδης Θεόδωρος, Δήμαρχος Προσοτσάνης.
  41. Μαυρίδης Βασίλειος, Δήμαρχος Ορεστιάδας.
  42. Αναστασιάδης Φίλιππος, Δήμαρχος Παγγαίου.
  43. Ιγνατιάδου Αικατερίνη, Δήμαρχος Σκύδρας.
  44. Μπάσης Χρήστος, Δήμαρχος Αλμωπίας.
  45. Καλογερόπουλος Δημήτριος, Δήμαρχος Αιγιαλείας.
  46. Βαλιάνος Στυλιανός, Δήμαρχος Αριστοτέλη.
  47. Κουτσάκης Γεώργιος, Δήμαρχος Ηράκλειας.
  48. Φράστανλης Στέργιος, Δήμαρχος Αμφίπολης.
  49. Γκοσλιόπουλος Χρήστος, Δήμαρχος Νεστορίου.
  50. Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος Δ.Σ. Πυλαίας-Χορτιάτη-Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
  51. Αργειτάκος Σταύρος, π. Δήμαρχος Σπάρτης-Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΚΕΔΕ.
  52. Τσούφης Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Προποντίδας.
  53. Μπακογλίδης Θεοδόσης, π. Δήμαρχος Καλαμαριάς-Δημοτικός Σύμβουλος.
  54. Κουτσογιάννης Νικόλαος, Π. Δήμαρχος Νάουσας-Δημοτικός Σύμβουλος.
  55. Φωτόπουλος Ευθύμιος, π. Δήμαρχος Δέλτα-Δημοτικός Σύμβουλος.
  56. Γκουντενούδης Χρήστος, π. Δήμαρχος Παιονίας-Δημοτικός Σύμβουλος.
  57. Μούρτζης Δημήτριος, π. Δήμαρχος Αίγινας-Δημοτικός Σύμβουλος.
  58. Τονικίδης Παύλος, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς.
  59. Μπατσαρά Γεωργία, Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας.
  60. Καστερίδης Στάθης, Δημοτικός Σύμβουλος Πέλλας.
  61. Καμαρινός Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Κορδελιού-Ευόσμου.
  62. Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης, π. Δήμαρχος Ηράκλειας-Δημοτικός Σύμβουλος-Μέλος Εποπτικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ.
  63. Χιωτάκης Νικόλαος, π. Δήμαρχος Κηφισιάς-Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ.
  64. Τούρλου Ζαμπέτα, Δημοτική Σύμβουλος Μήλου.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με μοναδικό στόχο την άνοδο ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Εορδαϊκός – Κλείσθηκαν φιλικά με ΑΕΛ και Κ17 του ΠΑΟΚ- Το αναλυτικό πρόγραμμα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με όνειρα και φιλοδοξίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο μέσω μπαράζ στην Γ΄ Εθνική ξεκίνησε ...