Αρχική > Πολιτική > «Κόντρα» ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και Πάρι Κουκουλόπουλου για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΗ για τη ΔΕΗ

«Κόντρα» ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και Πάρι Κουκουλόπουλου για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΗ για τη ΔΕΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣυνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Πάρι Κουκουλόπουλου και της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, για τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, για τη ΔΕΗ. Μετά την πρώτη ανακοίνωση του πρώην υπουργού κατά του Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησε ανακοίνωση απάντηση της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ όπου κατηγορούν τον Πάρι Κουκουλόπουλο σε ρόλο «Δον Κιχώτη, που μάχεται ανεμόμυλους», με τον ίδιο να ανταπαντά τονίζοντας πως «Η αποκάλυψη του ψεύδους ευνοεί την αλήθεια και τελικά τους πολίτες».

Κουκουλόπουλος: «Η αποκάλυψη του ψεύδους ευνοεί την αλήθεια και τελικά τους πολίτες»

 

Ευχαριστώ θερμά τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης για την απάντηση της στη δήλωση μου για τα ψεύδη του κ Τσιπρα στη ΔΕΘ γιατί πολύ άπλα δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείο προς σημείο

1.Ελευθέρας στο ψέμα δεν έχει κανένας στις δημοκρατίες και αυτός είναι κανόνας χωρίς εξαιρέσεις. Η αποκάλυψη του ψεύδους ευνοεί την αλήθεια και μόνο αυτή και σε τελική  ανάλυση τους πολίτες.

2.Το τίμημα των 2 δις € για τη Μικρή ΔΕΗ εκτός από τα όνειρα μου, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και στην παράγραφο 4 του άρθρου 2 του νόμου 4273/14.

3.Η μη πώληση του 17% της ΔΕΗ μέχρι σήμερα δεν είναι “επαναστατική” πράξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά   είναι προγραμματισμένη σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο για το 2020. Για το Υπερταμείο μούγγα η ΝΕ Κοζάνης.

  1. Η υπεράσπιση του “άτοκου δανείου” των 1000 € από το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μόνο σύγχυση. Αφού πρόκειται για κοινωνική πολιτική γιατί δεν την προτείνουν σε όλο το Δημόσιο τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ;
  2. Εκτός από απόδειξη σύγχυσης, η πιο πάνω αναφορά της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι και υποκριτική μετά από 1,3 εκ κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τα τελευταία 3 χρόνια.
  3. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ στο Ν. Κοζάνης τη διετία 2015-16 συρρικνώθηκε κατά 18,4% και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν οτι ο νομός μας στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου το 1/3 του πλούτου του. Επ’ αυτού η ανακοίνωση ποιει τη νήσσα γιατί προφανώς δε βολεύει. Κρίμα γιατί η απειλή αφανισμού του τόπου έπρεπε όλους να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει.
  4. Η θέση μου για τη ΔΕΗ είναι γνωστή και παραθέτω για τους καλόπιστους την απάντηση σε πρόσφατη συνέντευξη μου:

“Η συνειδητή επιλογή Τσίπρα να διαλύσει τη ΔΕΗ χάριν μεταπρατικών συμφερόντων οδήγησε στη

σημερινή κατάσταση. Αυτό δεν είναι άλλοθι για συνέχιση της ίδιας πολιτικής από άλλους δρόμους. Στη ΔΕΗ πρέπει άμεσα κα πριν οτιδήποτε άλλο να μπει στρατηγικός επενδυτής με ευρωπαϊκή πιστοποίηση και ισχυρή συμμετοχή στο μάνατζμεντ ώστε να κοπούν όλες οι γέφυρες που συνδέουν κυβερνήσεις, μεταπράτες και ορισμένους συνδικαλιστές με τη διοίκηση της επιχείρησης.

Οι τρεις τελευταίοι διοικητές της ΔΕΗ πρότειναν τη λύση του στρατηγικού επενδυτή και μάλιστα σε περιόδους με ολότελα διαφορετικά δεδομένα μεταξύ τους τόσο ενεργειακά όσο και πολιτικά. Ας τους ρωτήσει κάποιος γιατί και πως κατέληξαν στην ίδια θέση.”

Τέλος κάτι εντελώς προσωπικό.

  • Στα 19 χρόνια της δημαρχίας μου κανένας οικονομικά αδύνατος δεν στερήθηκε νερό και τηλεθέρμανση και αυτό χωρίς να επιβαρύνονται οι λοιποί καταναλωτές.

Για να μην αναφερθώ στις λαϊκές σε Σκ’ρκα-Ηπειρώτικα, στα συσσίτια από το 2005 και σε σωρεία πρωτοβουλιών σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Κοζάνης αλλά και στην ΚΕΔΚΕ.

– Ως βουλευτής αγωνίστηκα για την καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Γ. Παπανδρέου. Εκεί δεν γίνονται διακοπές ρεύματος.

– Ως υφυπουργός εσωτερικών έκανα νόμο  το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ δείχνοντας  μεταξύ άλλων το δρόμο για την κοινωφελή εργασία που έδωσε ανάσα σε χιλιάδες ανέργους.

– Ως αν. υπουργός αγροτικής ανάπτυξης παρέδωσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις ενισχύσεις της ΚΑΠ ακατάσχετες και αφορολόγητες. Τι ισχύει σήμερα το γνωρίζουν άριστα οι αγρότες.

Υποδείξεις κοινωνικής ευαισθησίας κατά συνέπεια από τυχάρπαστους και ανερμάτιστους  δεν δέχομαι , όπως φυσικά και κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου.

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: «Ο Κουκουλόπουλος σε ρόλο Δον Κιχώτη, μάχεται ανεμόμυλους»

Εμφανίζετε για να μας πει για τη ΔΕΗ, όταν δεν άκουσε τίποτε από την πλευρά Μητσοτάκη/Χατζηδάκη. Προφανώς τα αποδέχεται.

Δεν κατάλαβε ακόμη ότι η διαστρέβλωση δεν είναι όπλο που μπορεί ο ίδιος και το ΚΙΝΑΛ να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά. Τη δεξιά βολεύει η διαστρέβλωση των θέσεων και των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενοχλήθηκε λοιπόν γιατί λέει, η κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε άτοκο δάνειο από τη ΔΕΗ στον καθένα 1000 €. Κατά την άποψη του προφανώς έπρεπε να κόβει το ρεύμα, όπως η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.

Ενοχλείται ακόμη που τελειώσαμε με τα μνημόνια χωρίς να πουλήσουμε το 17%. Θέλει να πουλήσουμε οπωσδήποτε. Να μην είμαστε ασυνεπείς άραγε, απέναντι στους αγοραστές που είχαν βρει;

Θυμήθηκε επίσης τη Μικρή ΔΕΗ για την οποία επιμένει ότι θα έπαιρναν 2 δις €. Ξέρουμε όλοι ότι δεν πουλούσαν τη Μικρή, αλλά την ΚΑΛΗ ΔΕΗ. Κουφάρι κρατούσαν για το Δημόσιο. Και το τίμημα είναι των ονείρων του.

Θα μπορούσε ο κ. Κουκουλόπουλος, να ανακτήσει, μέρος έστω, της χαμένης αξιοπιστίας του, αν έβγαζε τους παραμορφωτικούς φακούς που τον κάνουν να βλέπει τον εχθρό αριστερά του και δεξιά του το φίλο του λαού.

 

Κοζάνη 17 Σεπτέμβρη 2019

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Καλλιόπη Βέττα: Ανησυχία για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της Τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Η Τηλεθέρμανση ...