Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κόντρα για τις μετακινήσεις γιατρών για κάλυψη εφημεριών στα νοσοκομεία

Κόντρα για τις μετακινήσεις γιατρών για κάλυψη εφημεριών στα νοσοκομεία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


– Σηκώνει το “γάντι” ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Στ. Γιαννακίδης

???????????????????????????????

– “Ασέλγεια” εις βάρος του Μποδοσάκειου” καταγγέλλει ο Διευθυντής της Χειρουργικής του Μποδοσάκειου Ιορ. Ανδρεάδης  

Την αντίδραση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προξένησαν οι δηλώσεις του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Ιορδάνη Ανδρεάδη, για ξήλωμα κλινικών του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ότι η “η Περιφέρεια δεν έχει πρόταση συνολική για την Υγεία” και κυρίως η καταγγελία ότι “κάποιοι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος του Μποδοσάκειου νοσοκομείου”.

ANDREADIS IORDANIS

Αφορμή βεβαίως το θέμα μετακίνησης του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, που αποκάλυψε προχθές ο «Π» και οι σχετικές καταγγελίες του Διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Μποδοσάκειου, Ιορδάνη Ανδρεάδη.

«Το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης δεν έχει Διευθυντή Καρδιολογικού, λόγω αποχώρησης σε συνταξιοδότηση. Για να λειτουργεί το Καρδιολογικό χρειάζεται είτε Δ/ντης είτε Επιμελητής Α” και για το λόγο αυτό μετακινήθηκε προσωρινά ο Δ/ντης της Καρδιολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου κ. Λαμπρόπουλος, ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Κινηθήκαμε υπεύθυνα και αντιμετωπίσαμε υπεύθυνα επίσης το όλο ζήτημα. Διαψεύδω τους ισχυρισμούς του ιατρού κ. Ανδρεάδη για “διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος του Μποδοσάκειου”». Με τα λόγια αυτά ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης,  έδωσε τη δική του απάντηση στον “Π” στα όσα ειπώθηκαν από πλευράς του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του “Μποδοσάκειου” Ιορδάνη Ανδρεάδη σε πρόσφατο αποκλειστικό ρεπορτάζ του “Π” σχετικά με την μετακίνηση του Συντονιστή Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας Στυλιανού Λαμπρόπουλου στο “Μαμάτσειο” Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ο κ. Γιαννακίδης μάλιστα απέρριψε κάθε ισχυρισμό του κ. Ανδρεάδη “περί διατεταγμένης υπηρεσίας”, λέγοντας πως «η Καρδιολογική Κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου είναι πλήρης σε ιατρούς και μάλιστα έχει και Επιμελητή Α” και Επιμελητή Β”, επικουρικούς αλλά και 2 ειδικευόμενους ιατρούς.»

Ανταπαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ανδρεάδη πως “η Περιφέρεια δεν έχει πρόταση συνολική για την Υγεία”, ο κ. Γιαννακίδης είπε: «Η Περιφέρεια σαφώς και έχει πρόγραμμα για την Υγεία. Προσπαθούμε και το τηρούμε σε μεγάλο βαθμό να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία των τεσσάρων πυρήνων των νοσοκομείων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, που είναι οι Παθολογικές, οι Παιδιατρικές, οι Χειρουργικές και οι Καρδιολογικές Κλινικές. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούμε την Αθήνα όπου και θα συναντηθούμε με τον νέο Υπουργό Υγείας, ώστε να έχουμε θετικές παρεμβάσεις για το ζήτημα της Υγείας στην περιοχή μας.»

???????????????????????????????

Τέλος, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε μέσω του «Π» τα συγχαρητήριά του προς τον διευθυντή της Καρδιολογικής του Μποδοσάκειου: «ο κ. Λαμπρόπουλος είναι ήρωας για μένα γιατί με δικά του έξοδα μετακινείται και εφημερεύει σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα -πολλές φορές πηγαίνει και στα Γρεβενά- ώστε να εξυπηρετήσει όλες τις Κλινικές», είπε, για να διαβεβαιώσει τους πολίτες της περιοχής πως «ο κόσμος δεν χρειάζεται να φοβάται. Δεν ισχύει ότι θα αποξηλωθεί το Μποδοσάκειο. Όλοι έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας. Σαφώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι απόλυτα, αλλά κάνουμε πολύ σημαντικά βήματα στο χώρο της Υγείας και προσπαθούμε να παρέχουμε αξιόλογες υπηρεσίες στους πολίτες».

Την ίδια ώρα ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Ιορδάνης Ανδρεάδης, όχι μόνο εμμένει στις προχθεσινές δηλώσεις του με τις οποίες καταδίκασε την μετακίνηση του διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στο νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά και επαυξάνει. «Δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις στο γόνατο που διαλύουν κλινικές και αφήνουν χωρίς διευθυντή την Ιατρική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου. Διότι μετακινώντας τον διευθυντή της καρδιολογικής του Μποδοσάκειου στο νοσοκομείο Κοζάνης δεν αφήνουν απλά χωρίς διευθυντή την καρδιολογική του Μποδοσάκειου, αλλά αφήνουν χωρίς διευθυντή την Ιατρική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου.» Σημειώνει μάλιστα πως «εάν ήταν τόσο μεγάλη ανάγκη και δεν έβγαιναν οι εφημερίες της Καρδιολογικής του Μαμάτσειου μπορούσαν να μετακινήσουν έναν επικουρικό καρδιολόγο από το Μποδοσάκειο στο Μαμάτσειο και όχι τον διευθυντή κ. Λαμπρόπουλο, αφήνοντας ταυτόχρονα χωρίς διευθυντή και την Ιατρική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου.»

Ο κ. Ανδρεάδης εξέφρασε μάλιστα γενικότερα τη δυσφορία του για τέτοιες εν θερμώ  λύσεις μόλις προκύπτει κάποιο πρόβλημα κάλυψης εφημεριών στα νοσοκομεία της περιοχής, αλλά και διότι «όταν πρόκειται να γίνει μια αντίστοιχη μετακίνηση γιατρού από το Μαμάτσειο στο Μποδοσάκειο ξεσηκώνεται ολόκληρο το νοσοκομείο Κοζάνης.» Πρόσθεσε, μάλιστα ότι «δεν γίνεται να δουλεύουμε εμείς και να κρατάμε το νοσοκομείο της Κοζάνης, όταν είναι γνωστή η έλλειψη προσωπικού στο Μποδοσάκειο. Δεν μπορούμε να πάρουμε καν τις άδεις και τα ρεπό μας. Είναι ασέλγεια αυτό που γίνεται εις βάρος του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.»

Την ίδια ώρα με δήλωσή του στον «Π» ο διευθυντής της Καρδιολογικής του Μποδοσάκειου, Στέλιος Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε ότι η μετακίνησή του για να μπορεί να λειτουργεί και η Καρδιολογική κλινική της Κοζάνης έγινε από την 1η Ιανουαρίου 2015 καθώς λόγω αποχώρησης του διευθυντή της Κλινικής σε συνταξιοδότηση έμεινε ακάλυπτη επιστημονικά (χωρίς διευθυντή) η καρδιολογική της Κοζάνης. «Η Καρδιολογική του Μαμάτσειου, είπε, έχει μόνο έναν επιμελητή Β΄ και έναν επικουρικό γιατρό και για να μπορεί να λειτουργεί έπρεπε να καλυφθεί επιστημονικά.» Σημείωσε μάλιστα πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους μετακινήσεις καθώς αυτή η διευθέτηση, να εφημερεύει δηλαδή καρδιολόγος του Μποδοσάκειου στο Μαμάτσειο γίνεται ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο: «κάναμε 2-3 εφημερίες τον τελευταίο χρόνο στο Μαμάτσειο, αλλά και στην Καρδιολογική του νοσοκομείου Γρεβενών», δήλωσε στον «Π», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτό που μετράει τελικά είναι το αποτέλεσμα, καταφέραμε δηλαδή να λειτουργούν και οι δύο καρδιολογικές κλινικές και στο Μποδοσάκειο και στο Μαμάτσειο.»

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι τα προβλήματα στελέχωσης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου και η υπολειτουργία κλινικών και τμημάτων του επρόκειτο να θέσουν χθες το βράδυ στον Υπουργό Υγείας ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και ο δημοτικός σύμβουλος επιφορτισμένος με θέματα υγείας και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Κατσίνας, οι οποίοι βρίσκονται από χθες για το σκοπό αυτό στην Αθήνα.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team