Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοντά στην ψήφιση του προϋπολογισμού ο Δήμος Σερβίων– Βελβεντού – Μετακινούνται προς το «υπέρ» 3-4 ανεξάρτητοι

Κοντά στην ψήφιση του προϋπολογισμού ο Δήμος Σερβίων– Βελβεντού – Μετακινούνται προς το «υπέρ» 3-4 ανεξάρτητοι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με αυξημένες προσδοκίες για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, προσέρχεται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού την προσεχή Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, έπειτα από τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες.

Η αποδοχή εκ μέρους του δημάρχου και του συνδυασμού του,  μεγάλου μέρους των τροποποιήσεων που πρότειναν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, αναθερμαίνουν τις ελπίδες για ψήφιση του αναμορφωμένου προϋπολογισμού. Να σημειωθεί ότι ο αναμορφωμένος προϋπολογισμός που συντάχθηκε από κοινού με την  αντιδημαρχία Οικονομικών και τους ανεξάρτητους, τους οποίους εκπροσώπησε ο Μιλτιάδης Ζορμπάς, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το μεσημέρι της Τρίτης 21 τρέχοντος στην Οικονομική Επιτροπή.

Στο κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας συμβάλλουν και οι ίδιοι οι ανεξάρτητοι. Σύμφωνα με τον Μ. Ζορμπά, που συμμετείχε στην σύνταξη του αναμορφωμένου προϋπολογισμού, «έγινε δεκτό το 90% των προτάσεών μας. Ο προϋπολογισμός ορθολογικοποιείται και αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από κάθε προηγούμενη». Πάντως, ο εν λόγω ανεξάρτητος σύμβουλος, απέφυγε να πει μετά βεβαιότητας αν οι ανεξάρτητοι θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό, καθώς, όπως είπε «αυτό θα το δούμε σε κοινή σύσκεψη όλων των ανεξάρτητων συμβούλων, η οποία θα γίνει την Πέμπτη, μία ημέρα πριν από την  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου». Είπε όμως, ότι «είμαστε έτοιμοι και για την επικαιροποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, που θα έρθει μετά τον προϋπολογισμό.

Το καινούργιο στο σχέδιο του αναμορφωμένου προϋπολογισμού, που αναμένεται να κάμψει τις αντιδράσεις των δύσπιστων είναι η αποτύπωση στον προϋπολογισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 500.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα καταμεριστεί σε διάφορους κωδικούς και θα συναποφασιστεί, ποιοι θα είναι αυτοί οι κωδικοί. Κρίσιμο σημείο παραμένει ωστόσο, η κατάργηση του κωδικού των συνεργατών του δημάρχου, θέμα στο οποίο κάποιοι ανεξάρτητοι επιμένουν πάρα πολύ, θεωρώντας ότι γίνεται κατάχρηση.

Εν κατακλείδι, στο βαθμό που ο αναμορφωμένος προϋπολογισμός θα ικανοποιεί τους διαφωνούντες, οι ανεξάρτητοι που φέρονται έτοιμοι να τον ψηφίσουν είναι οι Μιλτιάδης Ζορμπάς, Θεόδωρος, Παπαγεωργίου, Ζήνων Παπαδημητρίου και πιθανόν ο Δημήτρης Κουκάκης. Σκληρή στάση επιμένουν να κρατούν οι Μιχάλης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Κοσμάς. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση που καταψηφίστηκε για τέταρτη φορά ο προϋπολογισμός, οι θετικές ψήφοι ήταν 9. Η πλειοψηφία επιτυγχάνεται με 13 υπέρ, δηλαδή χρειάζεται η θετική ψήφος άλλων 4 ανεξάρτητων. Βεβαίως, με την απουσία 2 δημοτικών συμβούλων, που μπορεί να υπάρξει, καθώς συνήθως υπάρχουν απουσίες, αρκούν άλλοι τρεις ανεξάρτητοι για διαμόρφωση πλειοψηφίας.

Φωτογραφία Αρχείου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας