Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κινητοποίηση του ΣΕΕΕΝ στο ΛΚΔΜ για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ

Κινητοποίηση του ΣΕΕΕΝ στο ΛΚΔΜ για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια μετά από απόφαση του Δ.Σ συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας και δίνει όλες τις δυνάμεις του για την επιτυχία της.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε) αποτελεί κατάκτηση για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες). Είναι μια ΣΣΕ που υπογράφεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με όλους τους μνημονιακούς νόμους να ισχύουν στο ακέραιο με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ να είναι σε εξέλιξη δεδομένα που οξύνουν τον ανταγωνισμό για μεγιστοποίηση του κέρδους με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους (μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, ατυχήματα κ.ά.).

Παλεύουμε την στάση εργασίας με το πλαίσιο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας διεκδικώντας :

–           Πλήρη εφαρμογή της  Σ.Σ.Ε. για όλες τις ειδικότητες σε ορυχεία και σταθμούς για όλο το έκτατο προσωπικό (οκτάμηνα –εργολαβία). Να είναι η σύμβαση κλαδική και όχι ομοιοεπαγγελματική.

–           Παλεύουμε για μετρά υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

–           Αύξηση 13 % στους μισθούς με την νέα ΣΣΕ ως ελάχιστη αναπλήρωση των απωλειών της μνημονιακής δεκαετίας.

–           Παλεύουμε ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την πώληση και κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείων. Για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής (Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας) και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για στήριξη του αγώνα.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες να συμμετέχουν μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας (8πμ-11πμ) την Πέμπτη 13/6/2019 και στην συγκέντρωση στο Διοικητήριο του ΛΚΔΜ στις 8 π.μ. 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team