Αρχική > Slider > Κινητικότητα για την επέκταση του Μαμάτσειου – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τη νέα πτέρυγα

Κινητικότητα για την επέκταση του Μαμάτσειου – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τη νέα πτέρυγα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο θέμα της επέκτασης του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, καθώς οι εμπλεκόμενοι φορείς και η διοίκηση της υγειονομικής μονάδας “τρέχουν” να προλάβουν τις ημερομηνίες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και ολοκλήρωσης εντός της προγραμματικής περιόδου 2017-2020 ή το αργότερο 2020-2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις υπό τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Συμμετείχαν ο διοικητής και υποδιοικητής του Μαμάτσειου Γιώργος Χιωτίδης και Σπύρος Τόλιος αντιστοίχως, ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Αγάπιος Γαβριηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ρούσης Αλεξανδρής, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης Κώστας Γρίβας, ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης και μηχανικοί της εταιρίας. Η τελευταία σύσκεψη έγινε την προηγούμενη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στην  οποία εξετάστηκε η πρόταση της ΑΝ.ΚΟ. για την υλοποίηση της επέκτασης, ένα κείμενο άνω των 50 σελίδων που περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες.

Η πρόταση της ΑΝΚΟ εξετάστηκε από τη διοίκηση του Μαμάτσειου, στη συνέχεια στάλθηκε στην  3η ΥΠΕ και από κει στο υπουργείο Υγείας, όπου θα μπει στο μικροσκόπιο των τεχνικών υπηρεσιών. Στη σύσκεψη στην Π.Ε. Κοζάνης συζητήθηκε το θέμα των μελετών, με τους συμμετέχοντες να συγκλίνουν ότι θα ανατεθούν στην  ΑΝ.ΚΟ. Καθοριστική θεωρείται η συνεδρίαση του δ.σ. του Μαμάτσειου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, στην  οποία θα ληφθεί απόφαση για την  κατασκευή της νέας πτέρυγας. Στη συνέχεια η απόφαση θα σταλεί στην 3η ΥΠΕ και στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εγκριθεί και να δρομολογηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες. Με σωστό συντονισμό και εφ’ όσον δεν υπάρξουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι η επέκταση του Μαμάτσειο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Να σημειωθεί ότι η επέκταση θα γίνει ανατολικά του υπάρχοντος κτηρίου. Με την ολοκλήρωσή του το νοσοκομείο Κοζάνης θα μεγαλώσει κατά περίπου 5.000 τ.μ. Στη νέα πτέρυγα προβλέπεται να στεγαστούν η παθολογική και χειρουργική κλινική, οι οποίες θα αναβαθμιστούν, ενώ θα αποσυμφορηθεί το υπόλοιπο νοσοκομείο. Στο χώρο που βρίσκονται τώρα οι προαναφερόμενες κλινικές θα μεταφερθούν οι διοικητικές υπηρεσίες που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενο κτήριο απέναντι από το νοσοκομείο.

Το έργο της επέκτασης του Μαμάτσειου κοστολογείται στα 13-14 εκ. ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας