Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κινητικότητα για το παροπλισμένο λεωφορείο του Ειδικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Κινητικότητα για το παροπλισμένο λεωφορείο του Ειδικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Προσπάθεια ώστε να μπορέσει να δοθεί σε χρήση το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που έχει στη διάθεσή του το Ειδικό Σχολείο Πτολεμαΐδας αλλά είναι παροπλισμένο εδώ και πολλά χρόνια, καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από το Δήμο Εορδαίας και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα λεωφορείο το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο για μεταφορά ατόμων με αναπηρία, το οποίο αγόρασε ο πρώην δήμος Πτολεμαΐδας, επί δημαρχίας Γρηγόρη Τσιούμαρη, για τις ανάγκες των αναπηρικών σωματείων του δήμου και παρέλαβε τον Σεπτέμβρη του 2008, που έκτοτε έμενε παροπλισμένο στα συνεργεία του δήμου. Και παρά το γεγονός ότι το λεωφορείο παραχωρήθηκε τελικά το Σεπτέμβρη του 2013 από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στο Ειδικό Σχολείο για ένα χρόνο, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Πτολεμαΐδας εξακολουθούν να μετακινούνται με ταξί, γιατί ουδέποτε λύθηκε το θέμα έκδοσης άδειας κυκλοφορίας του συγκεκριμένου λεωφορείου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος είχε εκδώσει μια κατ’ εξαίρεση απόφαση για έκδοση άδειας κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο λεωφορείο.

papadopoulos-giorg_-dieftidis-eidikou-sxoleiou-ptolemaid

«Χάθηκε η προθεσμία και δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει το λεωφορείο και για να μπορεί να κυκλοφορήσει πρέπει να προκηρυχθεί θέση οδηγού και συνοδηγού», δήλωσε στον «Π» ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, Γιώργος Παπαδόπουλος. Σημείωσε ότι κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το Σεπτέμβριο του 2013 «αποφασίστηκε να παραδοθεί το σχολικό λεωφορείο στη σχολική επιτροπή για ένα χρόνο, αλλά το θέμα κόλλησε στο μηχανολογικό, γιατί λέει η κατ’ εξαίρεση απόφαση του υπουργού δεν είχε δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οπότε ίσως χρειαστεί να υπάρξει αλλαγή νομολογίας ή νέα υπουργική απόφαση.» Συμπλήρωσε ότι, στο μεταξύ ο δήμος είχε παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και δεν υποβλήθηκαν έγκαιρα τα χαρτιά αρχές του χρόνου (Ιανουάριο) ώστε να μπορέσει το Υπουργείο Παιδείας να προκηρύξει τον περασμένο Απρίλιο- Μάιο τις θέσεις οδηγού και συνοδηγού ώστε να υπάρχει σχετική επιχορήγηση.

karypi

Λύση λοιπόν στο θέμα έρχονται να δώσουν πλέον δήμος Εορδαίας και περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από κοινού, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, στο περιθώριο του αγιασμού στο Ειδικό Σχολείο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Μόλις ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτό το θέμα έδωσα εντολή στο γενικό διευθυντή να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες. Οι διαδικασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, έχει σταλεί ένα έγγραφο με ημερομηνία 23 Αυγούστου προς το δήμο ώστε να γίνουν οι τελευταίες διευθετήσεις όσον αφορά παρεμβάσεις στο λεωφορείο, που έχουν να κάνουν με τις ζώνες ασφαλείας, για κάποια τέτοια τεχνικά ζητήματα, για να περάσει από ειδική γραμμή του κέντρου ελέγχου οχημάτων ώστε αμέσως μετά να μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία το λεωφορειάκι, διότι τόσα χρόνια αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο», ανέφερε ο περιφερειάρχης. Σημείωσε ότι «είναι καθαρά θέμα δήμου να γίνει η παρέμβαση στο λεωφορείο, αλλά νομίζω θα ξεπεραστεί το θέμα, δεν θα πάρει καιρό.»

zamanidΑντίστοιχη διαβεβαίωση έδωσε και ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, στους γονείς του Ειδικού Σχολείου, λέγοντας «δίνουμε έναν αγώνα για το θέμα του λεωφορείου και αυτό θα τελειώσει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν».

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι πριν λίγες μέρες, στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Αριστερίδη, για την υπογραφή μεταβίβασης του Σχολικού Λεωφορείου ΑΜΕΑ στο Ειδικό Σχολείο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη