Αρχική > Στήλες > Σινεμά > “ Κινηματογραφικές σπίθες” -Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

“ Κινηματογραφικές σπίθες” -Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σήμερα θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στα μαθήματα που γίνονται στην αίθουσα του Βόρειου πεδίο με θέμα τον κινηματογράφο. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία στα θεατρικά δρώμενα αλλά ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησαν κινηματογραφικά μαθήματα. Αισίως συμπληρώσαμε δυο μήνες μαθημάτων και ήδη μπορούμε να πούμε περήφανα ότι έχουμε αρχίσει να παρουσιάζουμε έργο. Δημιουργήσαμε αρκετά βίντεο με την συμμετοχή των παιδιών ενώ πριν λίγες μέρες ολοκληρώσαμε την πρώτη ταινία της Λεωνόρας Δεληγιάννη που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει μέρος σε διαδικτυακό διαγωνισμό που θα τρέξει μέσα στον μήνα. Για την προσπάθεια αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και την επόμενη εβδομάδα. Προς το παρόν να αποκαλύψουμε τον τίτλο της ταινίας που είναι “SPARKS” και ανήκει στην κατηγορία experimental video. Καλή επιτυχία!

Χθες με την ομάδα δημιουργήσαμε το παρακάτω βίντεο ενώ πριν ξεκινήσουμε είχαμε δει κάποια παραδείγματα από εξαιρετικούς τρόπους και τεχνικές μοντάζ.

Για πρώτη φορά κάναμε μαθήματα κινηματογράφου στα ΚΔΒΜ Εορδαίας, πέρσι την άνοιξη, με τους συμμετέχοντες να περνούν πολύ όμορφα. Σας παρουσιάζω την προσπάθεια που κάναμε τότε με την ονομασία “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”. Να Ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και βοηθήσαν με το παραπάνω στο να καταφέρουμε το τελικό αποτέλεσμα μέσα σε διάρκεια λίγων ωρών!

Τέλος να αναφέρω ότι η κινηματογραφική ομάδα της πόλης θα κάνει προβολή την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στην αμφιθεατρική αίθουσα του ΕΒΕ Πτολεμαΐδας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Φάνης Τοψαχαλίδης