Αρχική > Αγροτικά > Καινοτομεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εορδαίας – Προμηθεύεται θεριζοαλωνιστική μηχανή

Καινοτομεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εορδαίας – Προμηθεύεται θεριζοαλωνιστική μηχανή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγροκτηνοτρόφων Εορδαίας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας  ενός θεριζοαλωνιστικού μηχανήματος σιτηρών, αραβοσίτου – ηλίανθου και μαχαίρι κοχλίας, το οποίο θα διατίθεται στα μέλη του έναντι κάποιου τιμήματος.

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας, Δαμιανός Παπαδόπουλος, ανέφερε ειδικότερα ότι η διοίκηση του συνεταιρισμού έσπευσε και κατέθεσε πρόταση για να αξιοποιήσει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έτρεχε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να προμηθευτεί το παραπάνω θεριζοαλωνιστικό μηχάνημα, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. «Έτρεχε ένα πρόγραμμα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο για αγορά θεριζοαλωνιστικής μηχανής και συγκεκριμένα από το Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών, μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (Ε.Α.Π.) Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016. Καταθέσαμε την πρόταση σαν νομικό πρόσωπο και πήραμε την  έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο και προχώρησε το θέμα κι αφού εγκρίθηκε κάναμε την προκήρυξη για αγορά θεριζοαλωνιστικής μηχανής για τα μέλη μας, έναντι κάποιου κοστολογίου.»

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας στις  17 Αυγούστου 2017 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν και κατέθεσαν προσφορές τέσσερις μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με την εμπορία ή κατασκευή ανάλογων ειδών και είναι εγγεγραμμένοι στα Οικία Επιμελητήρια, είπε ο κ. Παπαδόπουλος και σημείωσε ότι σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ανοίχθηκαν οι φάκελοι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος που θέλει να προμηθευτεί ο συνεταιρισμός.

«Αφού τελειώσει η αξιολόγηση των φακέλων με τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα προχωρήσουμε και στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που κατέθεσαν οι τέσσερις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού. Υπογράμμισε πάντως ότι «το κύριο κριτήριο για την προμήθεια του μηχανήματος για εμάς είναι να πληροί το θεριζοαλωνιστικό μηχάνημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που επιθυμούμε, το θέμα της τιμής έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι η τιμή που θα κρίνει την προμήθεια του μηχανήματος, αλλά οι δυνατότητές του,  γιατί αύριο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε και για το θερισμό ελαιοκράμβης». Σημείωσε μάλιστα ότι το 80% των μορίων των προσφορών θα εξαρτηθεί από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα υπόλοιπα από την οικονομική προσφορά των τεσσάρων εταιρειών, γι’ αυτό και το ύψος της προμήθειας του μηχανήματος μπορεί να κυμανθεί τελικά μεταξύ 250.000 ευρώ με 300.000 ευρώ.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στη Δυτική Μακεδονία το Σάββατο ο Υφυπουργός Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στη Δυτική Μακεδονία θα βρεθεί το Σάββατο 17 Απριλίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, με την ατζέντα να ...