Αρχική > Αρθρογραφία > Κατώτερη των περιστάσεων η Περιφερειακή Αρχή και στο θέμα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.- Γράφει ο Γιάννης Στρατάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Συνδυασμού Ελπίδα

Κατώτερη των περιστάσεων η Περιφερειακή Αρχή και στο θέμα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.- Γράφει ο Γιάννης Στρατάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Συνδυασμού Ελπίδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κάτω από το βάρος των εξελίξεων και μετά την ψήφιση του Νόμου για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)  που προκαλεί κινδύνους συρρίκνωσης του Παν/μίου Δ. Μακεδονίας , επιτέλους το πρόβλημα ήρθε προς συζήτηση στο Περ. Συμβούλιο την Τετάρτη 17-2-21.

Είχε προηγηθεί η έγκαιρη αντίδραση του Παν/μίου και των Πρυτανικών Αρχών με την διοργάνωση Τηλεδιάσκεψης για το πρόβλημα ,πριν βεβαίως την ψήφιση του Νόμου!

Επανειλημμένα θέσαμε ως Παράταξη  το θέμα ζητώντας εγκαίρως την συζήτησή του στο Π.Σ., μάταια δυστυχώς ,για να έρθει τελικά κατόπιν εορτής. Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό για  μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας .

Οι ελπίδες τώρα περιορίζονται στην έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που θ” ακολουθήσουν του Νόμου, έτσι ώστε να περιοριστούν οι ζημιές.

Εν μέσω Απολιγνιτοποίησης ,που το Παν/μιο είναι ένας από τους πυλώνες στήριξης της τοπικής οικονομίας την επόμενη μέρα, την ίδια στιγμή οδηγείται σε συρρίκνωση .

Άμεση ενίσχυση και θωράκισή του με πλήρη ανάπτυξη συνολικά και των υπό αναστολή τμημάτων συμπεριλαμβανομένων , είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της Δ. Μακεδονίας.

Η Περιφέρειά μας δεν έχει περιθώριο άλλων απωλειών.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δύο ζωές χάθηκαν και πάλι στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- Ξανά μαύρο πέπλο πάνω από το ενεργειακό μας κέντρο- Σχόλιο του Μιχάλη Ραμπίδη    

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μετά την Εύβοια όπου πριν λίγες ημέρες έχασαν της ζωή τους τρεις εργάτες εργολάβου πάνω σε κολώνες της ...