Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κάτι όμορφο συμβαίνει στο ποτάμι της Άρδασσας – Στα σκαριά μια σπουδαία αναμόρφωση που θα αναδείξει το ποτάμι της Άρδασσας

Κάτι όμορφο συμβαίνει στο ποτάμι της Άρδασσας – Στα σκαριά μια σπουδαία αναμόρφωση που θα αναδείξει το ποτάμι της Άρδασσας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κάτι όμορφο συμβαίνει στο ποτάμι της Άρδασσας. Έχουν βάλει στόχο για μια σπουδαία αναμόρφωση που θα αναδείξει το ποτάμι της Άρδασσας.

Ο λόγος για κάποιους «πεισματάρηδες» του χωριού, που εδώ και κάποιους μήνες κάνουν προσπάθειες για να ζωντανέψουν την παραποτάμια διαδρομή και να αναδείξουν τους καταρράκτες.

Το ποτάμι της Άρδασσας είναι γενικώς άγνωστο σε πολλούς κατοίκους της Εορδαίας. Αποτελεί μια ικανή ροή ύδατος που ξεκινάει από το Άσκιο, και καταλήγει να διανύει περιμετρικά την Πτολεμαΐδα. Οι πέντε καταρράκτες στο ύψος του χωριού, των οποίων η ύπαρξη δεν είναι γνωστή σε πολλούς, μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σε συνδυασμό με τον παραποτάμιο δρόμο που προσφέρεται για περίπατο, όταν η παρέμβαση ολοκληρωθεί, θα μιλάμε για μια πολύ ωραία δυνατότητα που θα έχουν οι πολίτες να απολαύσουν τη φύση. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν δόθηκε η προσοχή που έπρεπε στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζει και την καλύτερη εικόνα το προηγούμενο διάστημα.

Με προσπάθειες ενεργών πολιτών του χωριού, και το συντονισμό του Προέδρου Ισαάκ Τσολακίδη, απομακρύνθηκαν μπάζα σκουπίδια, άγρια χόρτα και άλλα υλικά, έγινε αναμόρφωση των πρανών, βάφτηκαν τα κάγκελα των γεφυρών, ενώ το πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι διαμορφώθηκε εκτενώς ο περιβάλλων χώρος με τη βοήθεια των σκαπτικών μηχανημάτων που παραχωρήθηκαν ευγενικά από τη ΔΕΗ ΑΕ.

Υπάρχει επίσης συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας ώστε να συνδράμει σε διάφορα τεχνικά ζητήματα. Τις επόμενες εβδομάδες, και αφού τοποθετηθεί και η απαραίτητη σήμανση, ο χώρος θα παραδοθεί στο κοινό, και έτσι η περιοχή θα αποκτήσει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, με το υγρό στοιχείο να παίζει κεντρικό ρόλο στο τοπίο.

Ευχή όλων, το «ποτάμι της Άρδασσας» να παραμείνει καθαρό και περιποιημένο, και οι κάτοικοι να το προσέχουν και να περιφρουρούν την ευταξία και την καθαριότητα στο χώρο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη & Αιμοδοσία – Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης τη Δευτέρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Δευτέρα 14/6/21 και Αιμοδοτούμε στο γραφείο Π. Χαρίση 23 από 15:30 -20:00 σε συνεργασία ...