Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης για το κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ – Δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να φύγουμε από την πόλη λένε οι μαθητές (video)

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης για το κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ – Δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να φύγουμε από την πόλη λένε οι μαθητές (video)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε κατάληψη του σχολείου προχώρησαν οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης βρέθηκε στο σχολείο και μιλήσαμε με τους μαθητές. Μας διάβασαν το κείμενο που έστειλαν και μας εξέφρασαν την αγωνία τους για το ενδεχόμενο πρόωρο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ.

«Οι γονείς μας έχουν επενδύσει σε δουλειές και σπίτια , εμείς θέλουμε να μείνουμε και να δουλέψουμε εδώ αλλά αν κλείσουν οι μονάδες η αν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας θα αναγκαστούμε να φύγουμε»

Οι νεαροί μαθητές μας μίλησαν και για το μέλλον και τους απασχολεί πάρα πολύ τι θα γίνει. Τους ζητήσαμε να παραμείνουν ενεργοί και να κινητοποιηθούν για να υπάρξει διάλογος για το μέλλον της περιοχής.

Το κείμενο των μαθητών αναφέρει:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Μετά από συνέλευση της μαθητικής μας κοινότητας αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε για το κλείσιμο των λιγνητικων μονάδων της ΔΕΗ το οποίο θα επιρεασει αρνητικά στην πόλη μας . Η ΔΕΗ έχει προσφέρει αρκετά στην πόλη μας και ειδικά στον οικονομικό τομέα . Το κλείσιμο των λιγνητικων μονάδων θα έχει επόμενος αρνητικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της περιοχής μας και ειδικά στους εργαζόμενους . Θηγει ειδικότερα τους νέους και πολύ περισσότερο εμάς τους μαθητές του ΕΠΑΛ που ως αυριανοι ΤΕΧΝΙΚΉ θα είχαμε πολλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στις εγκαταστάσεις των λιγνητικων μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ στην πόλη μας
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

δείτε το σχετικό βίντεο από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης:

Πηγή: https://kafeneio-megalopolis.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Εορδαίας: Η νέα αφίσα – Τι ώρα θα λειτουργούν τα καταστήματα με click away

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Κοζάνης για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα- Στην ...