Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Καταδικάστηκαν τρεις πρώην Αντιδήμαρχοι του Δήμου Εορδαίας – Για τραυματισμό γυναίκας που σκόνταψε σε βίδες

Καταδικάστηκαν τρεις πρώην Αντιδήμαρχοι του Δήμου Εορδαίας – Για τραυματισμό γυναίκας που σκόνταψε σε βίδες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Μεταβατικό Μονομελές Πλημμελειοδικείο Εορδαίας τους τρεις πρώην Αντιδημάρχους και νυν δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Εορδαίας Κωνσταντίνο Πολυχρονίδη, Ιωάννη Τσοκτουρίδη και Μάρκο Βύρλιο, για σωματική βλάβη μιας νεαρής γυναίκας που σκόνταψε σε βίδα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας και χτύπησε στο πρόσωπο.

Το δικαστήριο που εξέτασε σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι, την μήνυση της 31χρονης γυναίκας, αθώωσε τον Δήμαρχο Εορδαίας, Σάββα Ζαμανίδη, ο οποίος ήταν επίσης κατηγορούμενος, καθώς δέχθηκε ότι ο Δήμαρχος είχε εκχωρήσει με απόφασή του τις εν λόγω  αρμοδιότητες σε αντιδημάρχους του. Καταδίκασε όμως τους τρεις πρώην αντιδημάρχους κρίνοντας ότι είχαν την ευθύνη λειτουργίας των τεχνικών υπηρεσιών, ο μεν Κ. Πολυχρονίδης με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, ο Ι. Τσοκτουρίδης ως αρμόδιος Πρασίνου και Πάρκων και ο Μ. Βύρλιος ως αρμόδιος του τομέα Ποιότητας Ζωής.

Κώστας Πολυχρονίδης

Γιάννης Τσοκτουρίδης

Μάρκος Βίρλιος

 

 

 

 

 

 

Το περιστατικό σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σημειώθηκε στις 9 Ιουλίου 2016. Η 29χρονη τότε γυναίκα η οποία ήταν μάλιστα έγκυος, σκόνταψε σε μία από τις βίδες που υπήρχαν κοντά στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας, τη στιγμή που κρατούσε μάλιστα αγκαλιά την 1,5 ετών κόρη της, και σύρθηκε πέφτοντας και χτύπησε στο πρόσωπο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί και το παιδί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τραυματισμός της γυναίκας δεν προκλήθηκε από τις βίδες από τα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της κεντρικής οδού 25ης Μαρτίου προκειμένου να μην εισέρχονται οχήματα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας και τα οποία μετακινεί ο καθένας κατά το δοκούν, αλλά από βίδες που βρίσκονται μέσα στην πλατεία για καιρό, κοντά στο σιντριβάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι, λέγοντας ότι οι βίδες αυτές δεν τοποθετήθηκαν από συνεργεία του Δήμου, αλλά προφανώς από συλλόγους που στήνουν σταντ ή κάνουν εκδηλώσεις στην πλατεία και υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για την παρουσία τους ώστε να δοθεί εντολή στα συνεργεία του δήμου για την απομάκρυνσή τους. Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε ότι οι τρεις πρώην Αντιδήμαρχοι λόγω των αρμοδιοτήτων τους ήταν υπεύθυνοι για την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μηνύτριας Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και κατάθεση αγωγής για χρηματική αποζημίωση της παθούσας.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Εορδαίας Ευθύμιος Λιάκος, δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση κατά της εν λόγω δικαστικής απόφασης.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη