Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Καστοριά: Πέντε μαθητές οικειοθελώς εκτός σχολείων – Αρνούνται τη μάσκα οι γονείς τους

Καστοριά: Πέντε μαθητές οικειοθελώς εκτός σχολείων – Αρνούνται τη μάσκα οι γονείς τους

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την επιλογή τους να μην στείλουν στο δημοτικό σχολείο οι γονείς πέντε μαθητών στην Καστοριά, λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποκάλυψε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Τάσος Ξανθόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Ξανθόπουλος: «Υπάρχουν πέντε παιδιά που έχει δηλωθεί από τους γονείς ότι δεν θα πάνε στο σχολείο. Και δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν δεκτά. Οι γονείς πήραν μία δύσκολη ή εύκολη απόφαση, δεν μπορώ να κρίνω. Σίγουρα είναι όμως μία απόφαση που έχει μεγάλο κόστος για τα παιδιά τους. Και δεν ξέρω μελλοντικά πόσο θα στοιχίσει αυτό στα παιδιά» και συνεχίζει: «Πάντως το να έχουμε έξω από μία εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά μας, αυτό κοστίζει. Πρόκειται για ένα σχολείο στην Καστοριά και ένα σχολείο στην περιφέρεια, γιατί κάποια είναι και αδερφάκια. Μιλάμε για δύο τρεις οικογένειες. Με τους γονείς υπάρχει συνεχής επικοινωνία από τους διευθυντών των σχολείων, οι γονείς έχουν καταθέσει την επιχειρηματολογία τους, και πλέον είμαστε σε αδιέξοδο. Τα παιδιά βάση της εντολής του υπουργείου, παίρνουν απουσίες,  Και παρόλο που στο δημοτικό υπάρχει μεγάλη ευελιξία με τις απουσίες εάν ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό Δυστυχώς θα χάσουν τη χρονιά τους. και δυστυχώς οι γονείς τους είναι ανένδοτοι. Τους καλώ να το σκεφθούν ξανά. τα παιδιά τους μένουν πίσω, έχουν επωμιστεί μια μεγάλη ευθύνη, αντιδρώντας σε ένα μέτρο, καλώς ή κακώς».

Πηγή: https://sentra.com.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εισήγηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Εισήγηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου  Εξωτερικών ...