Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Καμπανάκι στην Π.Ε. Φλώρινας από τα σποραδικά κρούσματα- Καταφύγιο επισκεπτών από όμορους- «κόκκινους» Νομούς η περιοχή- «Δεν έβρισκαν δωμάτιο το Σαββατοκύριακο»

Καμπανάκι στην Π.Ε. Φλώρινας από τα σποραδικά κρούσματα- Καταφύγιο επισκεπτών από όμορους- «κόκκινους» Νομούς η περιοχή- «Δεν έβρισκαν δωμάτιο το Σαββατοκύριακο»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Έντονη είναι πλέον η ανησυχία στην Π.Ε. Φλώρινας, καθώς τις τελευταίες ημέρες η περιοχή εμφανίζεται στον κατάλογο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση, με τα κρούσματα να κινούνται από 2 έως 4 σε σταθερό ρυθμό.

Κρούσματα τα οποία δεν δηλώνουν επαφή με ήδη επιβεβαιωμένο περιστατικό, γεγονός που σίγουρα έχει χτυπήσει καμπανάκι στον ακριτικό Νομό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον υγειονομικό χάρτη της χώρας στο επίπεδο 2.

Η γειτνίαση όμως της Φλώρινας με 2 Νομούς οι οποίοι βρίσκονται στο επίπεδο 4, κάνει ουσιαστικά τις τοπικές αρχές να ανησυχούν και να λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις σαν η περιοχή να βρίσκεται ήδη στο επίπεδο 3, κάτι που αρκετοί λένε πως είναι δύσκολο πλέον να αποφευχθεί, αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η καταγραφή κρουσμάτων.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας φαίνεται να έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Π.Ε. Φλώρινας, η οποία δέχεται κατά κύματα επισκέπτες από πολλούς Νομούς της Βορείου Ελλάδας που αναζητούν διέξοδο μετά την επιβολή τοπικών lock down.

Μιλώντας στον «Π» άνθρωποι της περιοχής, παρουσιάζουν εικόνες που δεν θυμίζουν σε τίποτα περίοδο Οκτωβρίου, με την πόλη της Φλώρινας να παρουσιάζει ακόμα και 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Επίσης, πολλές κωμοπόλεις που βρίσκονται κοντά στην Π.Ε. Κοζάνης, ακόμα και τις καθημερινές, ξαφνικά παρουσιάζουν εικόνες Χριστουγέννων ή Πάσχα, με τα καφέ και τα υπόλοιπα μαγαζιά να είναι γεμάτα.

Κάτι που συνέβη και την 28η Οκτωβρίου στη Φλώρινα, με την πόλη να γίνεται καταφύγιο πολλών εργαζομένων από γειτονικούς Νομούς οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την εθνική επέτειο και ταξίδεψαν στην περιοχή.

Φορείς της περιοχής παρακολουθούν τη συγκεκριμένη εικόνα στα σημεία που αποτελούν πόλους έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες και καλούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας ώστε να μην ξεφύγει μια σχετικά ήρεμη κατάσταση για την Φλώρινα, η οποία δεν παρουσίασε προβλήματα ούτε στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο γηροκομείο Φλώρινας – Θετικοί εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Συναγερμός έχει σημάνει στο γηροκομείο Φλώρινας, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ...