Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»- 24η  δράση : Εφημερίδες

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»- 24η  δράση : Εφημερίδες

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας πραγματοποιήθηκε σήμερα  Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 η δράση με θέμα «Εφημερίδες», με εμψυχώτρια την δημοσιογράφο Τάνια Ώττα.

011

Αρχικά, έγινε μία σύντομη ιστορική αναφορά στους Σιατιστινούς αδερφούς Μαρκίδες Πούλιου, που ήταν οι εκδότες της πρώτης σωζόμενης ελληνικής εφημερίδας, δραστήριοι τυπογράφοι, μεγάλοι πατριώτες και στενοί συνεργάτες του Ρήγα Βελεστινλή.

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίζουν περιφερειακές εφημερίδες καθώς και την εφημερίδα που εκδίδει εδώ  και χρόνια, και συγκεκριμένα από το 1981, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου» , επίσης  και άλλες εφημερίδες, παλιές, από το ιστορικό αρχείο της βιβλιοθήκης, έως και σήμερα, πανελλαδικής και τοπικής κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ηλεκτρονικές εφημερίδες που κυριαρχούν σήμερα και καθημερινά κερδίζουν όλο και περισσότερους αναγνώστες.

013

015

Η δημοσιογράφος Τάνια Ώττα ενημέρωσε τα παιδιά για το επάγγελμα του δημοσιογράφου και για τον τρόπο που δημιουργείται μία εφημερίδα, εξήγησε τη δομή που έχει μια εφημερίδα και γενικά, για τη διαδικασία με την οποία επιλέγονται τα θέματα και τα ρεπορτάζ ώστε να φτάσει η εφημερίδα στα χέρια των αναγνωστών.

Τα παιδιά έκαναν το δικό τους εξώφυλλο για σχολική εφημερίδα, με τίτλο «Οι μικροί δημοσιογράφοι».

Το κάθε παιδί έγινε σήμερα  ένας μικρός δημοσιογράφος , διάλεξε ένα θέμα, έγραψε το δικό του τίτλο και σχεδίασε και κόλλησε φωτογραφίες σχετικές με το θέμα.

027

005

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team