Αρχική > Τοπική επικαιρότητα > Καλλιόπη Βέττα: Τα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης πλήττονται από την υποστελέχωση και τις αθρόες αποχωρήσεις υγειονομικών στελεχών

Καλλιόπη Βέττα: Τα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης πλήττονται από την υποστελέχωση και τις αθρόες αποχωρήσεις υγειονομικών στελεχών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, μαζί με τον Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη, επισκέφθηκε το Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο», όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Στέργιο Γκανάτσιο.

Η συνάντηση έγινε υπό το πρίσμα των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, καθώς παρατηρούνται σημαντικότατες ελλείψεις στις κλινικές του Νοσοκομείου. Ενδεικτικά, η παθολογική κλινική λειτουργεί μόνο με δύο γιατρούς, η ορθοπεδική δεν έχει κανέναν και η ψυχιατρική  – η μοναδική σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία- αδυνατεί λόγω υποστελέχωσης, να δεχτεί εισαγωγές, ενώ τα περιστατικά ακούσιας νοσηλείας προωθούνται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, τίθεται το ενδεχόμενο κλεισίματος τριών τμημάτων του Νοσοκομείου και, συγκεκριμένα, του ωτορινολαρυγγολογικού, οφθαλμολογικού και ουρολογικού, γεγονός που θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το υγειονομικό σύστημα της Κοζάνης.

Τέλος, στη συζήτηση, τέθηκε το πρόβλημα των αποχωρήσεων από το Νοσοκομείο καθώς, εξαιτίας της υποστελέχωσης, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζεται, λόγω και της αυταπάρνησης, να δουλεύει σε εξοντωτικές συνθήκες.

Ίδια κατάσταση υποστελέχωσης, δε, επικρατεί στο «Μποδοσάκειο» της Πτολεμαΐδας καθώς, ενδεικτικά, η ογκολογική κλινική με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό, ενώ τα Τ.Ε.Π., όπως και στην Κοζάνη, στερούνται των αναγκαίων στελεχών.

Η κ. Βέττα, σε συναντήσεις της με υγειονομικά στελέχη, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα, νέα κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας για να ζητήσει διευκρινήσεις για την υποστελέχωση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Βοΐου: To VoioRace series στον Μπούρινο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη , την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ο αγώνας ορεινού τρεξίματος  στον Μπούρινο Σιάτιστας και με ...